Buzz

Μπραντ Πιτ - Αντζελίνα Τζολί: τώρα και οινοποιοί

στα 10

To διάσημο ζευγάρι κυκλοφόρησε στην αγορά το Miraval, το ροζέ κρασί που παράγει το κτήμα τους στην Νότια Γαλλία και φυσικά έγινε ανάρπαστο. Salut!

Μπραντ Πιτ - Αντζελίνα Τζολί: τώρα και οινοποιοί

Σε νέες επιχειρηματικές περιπέτειες μπήκε το ζεύγος Πιτ-Τζολί: δέχτηκαν να συνεταιριστούν με τους οινοποιούς του κτήματος Château Beaucastel (η συγκεκριμένη οινοποιία είναι διάσημη για το Châteauneuf-du-Pape της) στην Νότια Γαλλία, κι όχι μόνο να αγοράσουν μερίδιο από το κρασί που παράγεται, αλλά να έχουν άποψη, πηγαίνοντας στις δοκιμές και επιλέγοντας ποικιλίες.

Επίσης επένδυσαν στην αλλαγή των δεξαμενών ζύμωσης και επιμελήθηκαν το νέο πακετάρισμα και, φυσικά, την προώθηση του κρασιού.

Το αποτέλεσμα ήταν να μετανομαστεί το ροζέ κρασί του κτήματος από «Pink Floyd» σε «Miraval» (οι Floyd είχαν ηχογραφήσει το «The Wall» στο στούντιο Miraval) και να βγει προς πώληση, χθες Πέμπτη στις 9 το πρωί.

Στις 2 το μεσημέρι τα 6.000 μπουκάλια κρασί είχαν εξαφανιστεί από την αγορά. Πακεταρισμένο σε 6άδες που στοίχιζαν 139 δολάρια (όχι ακριβώς απρόσιτη τιμή για τους απλούς φαν) το Miraval έγινε ανάρπαστο.

wine

Ο πρώτος γευσιγνώστης κρασιού που έγραψε κριτική για το Miraval είναι ο Τιερί Ντεσόβ, ο οποίος περιγράφει: «Φρέσκο, φρουτώδες, με έντονο άρωμα, αλλά ταυτόχρονα με γεμάτη γεύση που δεν μπουκώνει, ζωντανό και δροσερό... ένα πολύ καλό κρασί! Του δίνω 91 στα 100. Επίσης πρόκειται για έναν καταπληκτικό αμπελώνα που από ό,τι φαίνεται μπορούσε πάντα να παράγει πολύ καλύτερο κρασί από αυτό που έφτιαχνε στο παρελθόν. Και τα κατάφερε μόλις οι ιδιοκτήτες το έβαλαν στόχο τους...»

Οσοι λοιπόν θέλετε να παρακολουθήσετε στενά τις περιπέτειες του ζευγαριού στην οινοποιία μπορείτε να περιμένετε μέχρι το καλοκαίρι, όπου το Château Beaucastel θα κυκλοφορήσει το λευκό του κρασί. Salut!