Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι κριτικοί του Τορόντο ψηφίζουν το «The Master» ως καλύτερη ταινία της χρονιάς!

στα 10

Οι βραβεύσεις των κριτικών ενώσεων ανά τον κόσμο συνεχίζονται ακάθεκτες, με την Ενωση Κριτικών Κινηματογράφου του Τορόντο να δίνει στο «The Master» του Πολ Τόμας Αντερσον τέσσερα βραβεία, ανάμεσα στα οποία και αυτό της καλύτερης ταινίας του 2012.

Οι κριτικοί του Τορόντο ψηφίζουν το «The Master» ως καλύτερη ταινία της χρονιάς!

Αν υπάρχει κάτι που μπορεί κανείς να επισημάνει για τα βραβεία της Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Τορόντο είναι η πλήρης απουσία του «Zero Dark Thirty» που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχει θριαμβεύσει στα φετινά βραβεία των κριτικών ενώσεων της Αμερικής, αλλά και η πολύ ευχάριστη παρουσία του Ντενί Λαβάν στο βραβείο του Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Holy Motors» και της Ρέιτσελ Βάις στο Α' Γυναικείο για το «Βαθύ Μπλε του Ερωτα».

Από καναδικής πλευράς, την πατριωτική ψήφο πήρε η Σάρα Πόλεϊ για το ντοκιμαντέρ «Stories We Tell» που έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Οσο για τον Πάνο Κοσμάτο που ισοψήφισε μαζί με τον Μπεν Ζάιτλιν του «Beasts of the Southern Wild» στην κατηγορία του πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη δεν είναι άλλος από τον γιο του Τζορτζ Κοσμάτος, του ελληνοιταλικής καταγωγής σκηνοθέτη που μεσουράνησε στα 80s σκηνοθετώντας το δεύτερο μέρος του «Rambo» και το «Cobra» και τα δύο με τον Σιλβέστερ Σταλόνε.

Αναλυτικά τα βραβεία της Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Τορόντο:

Περισσότερα βραβεία: