Buzz

Οι Air κυκλοφορούν το soundtrack για το «Ταξίδι στο Φεγγάρι» του Μελιές

στα 10

Το μουσικό δίδυμο από τη Γαλλία έχει αφιερώσει τα τελευταία χρόνια ετοιμάζοντας τη μουσική επένδυση για ένα από τα κλασικότερα φιλμ στην ιστορία του κινηματογράφου, την πρώτη ταινία επιστημονικής φαντασίας, το «Ταξίδι στο Φεγγάρι» που έκανε ο Ζορζ Μελιές το 1902.

Οι Air κυκλοφορούν το soundtrack για το «Ταξίδι στο Φεγγάρι» του Μελιές

Στο τελευταίο Φεσιβάλ Κανών, η ταινία του Ζορζ Μελιές (τον οποίο, μάλιστα, υποδύεται ο Μπεν Κίνγκσλεϊ στο «Hugo» του Μάρτιν Σκορσέζε!), το «Ταξίδι στο Φεγγάρι», παρουσιάστηκε με ανασκευασμένη κόπια, χρωματισμένη και με το soundtrack που έγραψαν για την βωβή ταινία οι Air (διαβάστε περισσότερα εδώ). Τώρα αυτό το soundtrack είναι έτοιμο για να κυκλοφορήσει εμπορικά, στις 7 Φεβρουαρίου, ως νέα δουλειά του συγκροτήματος.

Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει 11 κομμάτια και, μεταξύ τους, συνεργασία με την Βικτόρια Λεγκράν των Βeach House. «Το ‘Le Voyage Dans la Lune’ είναι οπωσδήποτε πιο οργανικό από ό,τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα,» λένε οι Air. «Θέλαμε να έχει ‘χειροποίητο’, ‘αυτοσχέδιο’ ήχο, λίγο σαν τα ειδικά εφέ του Μελιές. Ολόκληρο το άλμπουμ έχει ηχογραφηθεί ζωντανά... Οπως και η ταινία του Μελιές, το soundtrack μας τρέφεται με ζωντανή τέχνη.»

Δείτε παρακάτω ένα απόσπασμα από το φρεσκαρισμένο «Ταξίδι στο Φεγγάρι», όπου θ’ ακούσετε και τον νέο, πιο βρώμικο ήχο των Air.

Αντίθετα, για κάτι πιο γνώριμο και πραγματικά υπέροχο, δείτε εδώ το νέο σποτ – μικρού μήκους ταινία για την ακρίβεια – για τα κοσμήματα Cartier, μέρος της καμπάνιας με τίτλο «How Far Would You Go for Love». Η ταινία λέγεται «Painted Love», είναι σκηνοθετημένη από τη Waverly Films, υπεύθυνη για βίντεο κλιπς των LCD Soundsystem, των TV On the Radio και των Rapture και οι Air έχουν γράψει τη μουσική σε μια υπέροχη βερσιόν του παραμυθένιου ηλεκτρονικού τους ήχου.