Φεστιβάλ / Βραβεία

O Σον Λένον καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Animation του Λος Αντζελες

στα 10

Ο γιος του Τζον Λένον και της Γιόκο Ονο ανέλαβε μία νέα θέση: καλλιτεχνικός διευθυντής του 3ου Φεστιβάλ Animation του Λος Αντζελες. Το LAFF, που πραγματοποιείται κάθε Μάρτιο, έχει φέτος ειδικό αφιέρωμα στον Μπιλ Πλίμπτον!

O Σον Λένον καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Animation του Λος Αντζελες

Ο γιος του Τζον Λένον, με κυρίως μουσική καριέρα αλλά και κάποιους μεμονωμένους πειραματισμούς με την ηθοποιία, τώρα αναλαμβάνει ένα καινούργιο πόστο. Ως καλλιτεχνικός διευθυντής του LAFF (Los Angeles Animation Festival) παρουσιάζει επιλογές για το φετινό φεστιβάλ που κυμαίνονται από τις πρεμιέρες των «The Iron Giant» (Μπραντ Μπερντ), «Team America: World Police» (Τρέι Πάρκερ και Ματ Στόουν) και «A Monster in Paris» (Μπίμπο Μπέργκερον) μέχρι ειδικά αφιερώματα και events.

Ενα από αυτά είναι η προβολή του θρυλικού «Akira» του Κατσουχίρο Οτομο, την οποία θα παρουσιάσει ο ίδιος ο Λένον, ενώ σε άλλο τόνο, το επετειακό event για τα 10 χρόνια του «Shrek».

Σημαντικότερο όλων το αφιέρωμα στον Μπιλ Πλίμπτον, τον βετεράνο animation δημιουργό και δύο φορές οσκαρικό υποψήφιο, που εδώ στην Ελλάδα μας σύστησαν οι Νύχτες Πρεμιέρας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προς τιμήν του, θα προβληθεί το πρώτο του φιλμ «The Tune» (στην επέτειο των 20 χρόνων από την πρεμιέρα του), ενώ επίσης το κοινό του φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να δει ένα ντοκιμαντέρ πάνω στον Πλίμπτον («Adventures in Plymptoons» της Αλέξια Αναστάσιο) σε παγκόσμια πρεμιέρα. Ο Πλίμπτον θα παραστεί ο ίδιος για να παραλάβει το τιμητικό βραβείο που θα του δώσει το φεστιβάλ για την προσφορά του στο animation.

Το 3ο Φεστιβάλ Animation του Λος Αντζελες θα πραγματοποιηθεί στο Regent Showcase θέατρο στο Χόλιγουντ, από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει με ειδικό γκαλά ο Τομ Κένι (που δανείζει τη φωνή του στον «Μπομπ τον Σφουγγαράκη») και θα κλείσει με live η μπάντα των Nylon Pink.

Την τελευταία μέρα του φεστιβάλ θα προβληθεί η ταινία «Fantastic Planet» με ζωντανή μουσική υπόκρουση από τους Jesus Makes the Shotgun Sound.