Industry

Ο Ντέιβιντ Στιούαρτ (Eurythmics) παραγωγός μουσικών ντοκιμαντέρ

στα 10

Ο Ντέιβ Στιούαρτ υπέγραψε μία συμφωνία με την Cinedigm Entertainment Group για να παράγει και να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη μία σειρά μουσικών ντοκιμαντέρ με την κοινή ονομασία «Ο Ντέιβιντ Στιούαρτ Παρουσιάζει...» (Dave Stewart Presents).

Ο Ντέιβιντ Στιούαρτ (Eurythmics) παραγωγός μουσικών ντοκιμαντέρ

Εχει γράψει αμέτρητα soundtracks, έχει πειραματιστεί με την παραγωγή ταινιών στο βρετανικό σινεμά, έχει σκηνοθετήσει... όχι με ιδιαίτερη επιτυχία (ποιος θυμάται το «Honest» να σηκώσει το χέρι!)

Τώρα η Cinedigm Entertainment Group έχει την ιδέα να του αναθέσει την παραγωγή και παρουσίαση μίας σειράς μουσικών ντοκιμαντέρ που θα εξετάζουν όλα τα είδη (από ροκ, ποπ και ραπ μέχρι μπλουζ και κάντρι) και, αντίθετα από ό,τι θα περίμενε κανείς (καθώς κάτι τέτοιο έμοιαζε ιδανικό για το VH1), θα προβάλλονται κανονικά σε κινηματογραφικές οθόνες.

Πώς θα επιτευχθεί αυτό αποτελεί μεγαλύτερο μυστήριο από το κατά πόσο ο Στιούαρτ θα μπορέσει να ξεφύγει από βαρετές αγιογραφίες γερόλυκων του ροκ και θα κάνει κάτι φρέσκο. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Cinedigm, η σειρά των ντοκιμαντέρ θα έχει τον τίτλο «Ο Ντέιβιντ Στιούαρτ Παρουσιάζει...» (Dave Stewart Presents) και θα παίζεται σε συγκεκριμένους κινηματογράφους και σε συγκεκριμένες προβολές ανά βδομάδα - έτσι ώστε να «κλείνεται ραντεβού με το κοινό».

Η ιδέα είναι «ο προγραμματισμός μίας κινηματογραφικής αίθουσας σαν να είναι καλωδιακό κανάλι, αλλά με όλο τον ενθουσιασμό και την ενέργεια μίας live συναυλίας» δήλωσαν οι εκπρόσωποι της Cinedigm, οι οποίοι αυτή την εποχή ψάχνουν για συμπαραγωγούς σ' αυτή την περιπέτεια.

Πάντως οι προσπάθειες εναλλακτικών τρόπων προγραμματισμού των κινηματογραφικών αιθουσών έχουν ενταθεί στην Αμερική. Πριν από λίγες εβδομάδες εφαρμόστηκε και το σύστημα «Tugg», στο οποίο το κοινό ψηφίζει ποια ταινία θα ήθελε να δει τις επόμενες μέρες στον τοπικό του κινηματογράφο.

Εσείς πιστεύετε ότι κάτι τέτοιο θα είχε μέλλον στις ελληνικές αίθουσες; Ακούγεται πάντως εξαιρετικά ενδιαφέρον...