Buzz

Ο Ντέιβιντ Λιντς τιμά τον Αντζελο Μπανταλαμέντι

στα 10

Πραγματοποιήθηκε η απονομή των 26ων κινηματογραφικών και τηλεοπτικών βραβείων ASCAP, τιμώμενο πρόσωπο των οποίων ήταν φέτος ο μουσικοσυνθέτης Αντζελο Μπανταλαμέντι. Και ποιος καλύτερος από το να του παρουσιάσει το βραβείο «Χένρι Μαντσίνι», από τον συνεργάτη και φίλο του Ντέιβιντ Λιντς...

Ο Ντέιβιντ Λιντς τιμά τον Αντζελο Μπανταλαμέντι

Τα βραβεία ASCAP αναγνωρίζουν το έργο μουσικοσυνθετών που δουλεύουν στον κινηματογράφο, την τηλεόραση, στην κατασκευή video games ή και διαδικτυακών σελίδων. Χτες πραγματοποιήθηκε η απονομή των 26ων βραβείων της διοργάνωσης, η οποία αποφάσισε να τιμήσει φέτος τον Αντζελο Μπανταλαμέντι για το σύνολο της καριέρας του. Για να τους βοηθήσει στην παρουσίαση του βραβείου «Χένρι Μαντσίνι» επιστρατεύτηκε ο στενός συνεργάτης και φίλος πλέον του συνθέτη, Ντέιβιντ Λιντς.

«Στα πρώτα χρόνια της συνεργασίας μας» είπε ο Λιντς ανεβαίνοντας στη σκηνή «ο Αντζελο επέμενε να μου τραγουδάει τα σκορ που είχε στο μυαλό του. Κρυφά ευχόμουν ότι θα είχε κάποιον άλλον στο μυαλό του για όταν έρθει η ώρα της ταινίας. Ηταν εντελώς παράφωνος...»

Σοβαρεύοντας πάντως, ο σουρεαλιστής καλλιτέχνης παραδέχτηκε ότι «κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να ντύσει μουσικά το σκοτεινό του σύμπαν». «Είναι ο αδελφός μου. Μπορεί να γράψει τα πάντα, και ακόμα καλύτερα, μπορεί να σε κάνει να περνάς καλά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας»

Ο ίδιος ο Μπανταλαμέντι δεν χαρίστηκε επίσης στον σκηνοθέτη του. «Είχε γράψει τις διάσημες πλέον βρισιές στο σενάριο του "Μπλε Βελούδου", αλλά του ήταν αδύνατον να τις επαναλάβει φωναχτά στο γύρισμα. Εγώ τον έμαθα να βρίζει!» είπε και ο Λιντς δίπλα του έσκασε στα γέλια.

«Δεν υπάρχει πιο πρωτοπόρος σκηνοθέτης. Ο Ντέιβιντ μπορεί να κάτσει δίπλα σου στο πιάνο και να σου ψιθυρίζει την ατμόσφαιρα της ταινίας για να σε εμπνεύσει. Μπορεί να σε φέρει στο γύρισμα για να παίζεις live, όσο οι ηθοποιοί γυρίζουν τη σκηνή, και να εμπνεύσει εκείνους...»

Εμείς τι να προσθέσουμε παραπάνω; Περιμένουμε απλώς τις επόμενες χορογραφημένες υποβλητικές εικόνες του Λιντς, τις επόμενες εικονογραφημένες στοιχειωμένες μουσικές του Μπανταλαμέντι. Ή, μάλλον, δεν μπορούμε να περιμένουμε...