Buzz

Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ αγαπάει τα σίκουελ!

στα 10

Σε συνέντευξη του στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, όπου προβλήθηκε το «A Dangerous Method», ο Ντείβιντ Κρόνενμπεργκ δήλωσε πως στα επόμενα του σχέδια περιλαμβάνεται όχι ένα αλλά δύο σίκουελ προηγούμενων ταινιών του.

Ο Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ αγαπάει τα σίκουελ!
O Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ στα γυρίσματα του «Cosmopolis»

Το πρώτο σίκουελ αφορά τη «Μύγα» του 1986. Ηταν 2009 όταν ο Κρόνενμπεργκ δήλωσε πως προτίθεται να γράψει και να σκηνοθετήσει ένα πιθανό ριμέικ της πιο διάσημης ταινίας της πρώτης του περιόδου (η οποία ήταν και αυτή ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του 1958). Τώρα, ο Κρόνενμπεργκ ξεκαθαρίζει τα πράγματα: «Δεν θα είναι ακριβώς ένα ριμέικ. Μάλλον κάτι σαν σίκουελ. Είχα γράψει ένα σενάριο αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αυτό τελικά που θα γυριστεί. Η Fox είναι αυτή που θα αποφασίσει».

Φυσικά, το σίκουελ/ριμέικ του Κρόνενμπεργκ δεν θα έχει την παραμικρή σχέση με το «Η Μυγα 2» του Κρις Γουάλας που γυρίστηκε το 1989, φιλοδοξώντας να κλέψει λίγο από το σύμπαν του Καναδού σκηνοθέτη, αλλά καταφέρνοντας τελικά να είναι ένα φτηνό b-movie καταδικασμένο να ξεχαστεί από το χρόνο.

Το άλλο σίκουελ αφορά το «Εastern Promises» («Επικίνδυνες Υποσχέσεις»), που απ' ότι φαίνεται θα είναι και η ταινία που θα ακολουθήσει στην καριέρα του Κρόνενμπεργκ, μετά την ολοκλήρωση του «Cosmopolis» με τον Ρόμπερτ Πάτινσον.

Διαβάστε περισσότερα για το «Cosmopolis» εδώ

Οταν ρωτήθηκε ο Βίγκο Μόρτενσεν για το «Εastern Promises 2», δήλωσε πως: «Νομίζω πως μια συνέχεια είναι ακόμη πιθανή. Ο,τι και να είναι ανυπομονώ να το κάνουμε». Ο Κρόνενμπεργκ συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε. Εχει γραφτεί ένα πρώτο σενάριο από τον Στίβεν Νάιτ, ο οποίος βρίσκεται στη δεύτερη γραφή του. Η Focus Features ενδιαφέρεται, ο Βίγκο είναι μέσα, άρα περιμένουμε να δούμε. Σε κάθε περίπτωση θα βρούμε κάτι για να συνεργαστούμε ξανά με τον Βίγκο. »

Το «Α Dangerous Method» θα βγει στην Αμερική στις 23 Νοεμβρίου και στις ελληνικές αίθουσες μέσα στο χειμώνα.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «A Dangerous Method»