Buzz

Ο Μισέλ Γκοντρί μας ξεναγεί στο αγαπημένο του video club

στα 10

Δεν θα μπορούσε παρά να αγαπά αυτά τα μέρη που σιγά σιγά χάνονται, αφού ανάμεσα σε άλλα γύρισε μια ταινία γι ένα video club. Και τώρα μας παίρνει μαζί του, σε μια βόλτα ως το μαγαζί απ όπου νοικιάζει ταινίες και βρίσκει έμπνευση, στη γειτονιά του, στο Παρίσι.

Ο Μισέλ Γκοντρί μας ξεναγεί στο αγαπημένο του video club

Το «Γύρνα το Μόνος σου» του Μισέλ Γκοντρί είναι περισσότερο από μια ακόμη ταινία, ένα ερωτικό γράμμα στην διαδικασία και την κουλτούρα του video club, στην lo fi εποχή της βιντεοκασέτας, στις μέρες που για να δεις μια καλή ταινία έπρεπε να βγεις από το σπίτι και να φτάσεις ως ένα κατάστημα που τις νοίκιαζε.

Αυτή η διαδικασία είναι κάτι που ακόμη απολαμβάνει -και κάνει- ο Μισέλ Γκοντρί, αφού για χρόνια είναι πελάτης στο βίντεο κλαμπ της γειτονιάς του La Butte Video Club και για χάρη αυτού του βίντεο που γύρισε η Τίφανι Λίμος για το Nowness, το κάνει για μια ακόμη φορά on camera, ενοχλώντας όπως λέει τους πελάτες που είναι και γείτονές του.

Κι όπως οτιδήποτε κάνει ο Γκοντρί, ακόμη και κάτι τόσο μικρό και κοινότοπο, γίνεται απολαυστικό μέσα από τον ίδιο και τον ιδιαίτερο τρόπο του, μέσα από την χαριτωμένη αφήγηση μικρών ανεκδοτολογικών ιστοριών, μέσα από το χιούμορ και το κέφι του.

Και μας θυμίζει τους λόγους που κάποτε όλοι πηγαίναμε συχνά στο κοντινό μας video club πέρα από το να νοικιάσουμε μια ταινία και μας δίνει μια ματιά εκ των έσω σε μερικές από τις αναφορές του που όρισαν το ύφος των ταινιών του και κυρίως της επερχόμενης κινηματογραφικής μεταφοράς του βιβλίου του Μπορίς Βιάν «Ο Αφρός των Ημερών»...