Buzz

Ο Μάικλ Σέρα και indie μουσικός: ακούστε το άλμπουμ του!

στα 10

True that: δεν είναι μόνο ο γκούφι πρίγκιπας της indie κινηματογραφικής σχολής των 00ς. Εδώ και λίγες μέρες διεκδικεί και τη θέση του στην indie μουσική σκηνή της γλυκόπικρης μελαγχολίας. Ο Μάικλ Σέρα κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ του με τίτλο «True That». Aκούστε το...

Ο Μάικλ Σέρα και indie μουσικός: ακούστε το άλμπουμ του!

Αν αγαπάτε πολύ τον Μάικλ Σέρα, το Ιt Boy του νέου ανεξάρτητου αμερικανικού σινεμά («Juno», «Ο Σκοτ Πίλγκριμ Eναντίον των 7 Πρώην», «This is the End», αλλά και του τηλεοπτικού «Arrested Devopment») το υποπτευόσαταν ήδη: το αγόρι μπορεί να τραγουδήσει. Το είχε αποδείξει κάνοντας backing vocals και παίζοντας κιθάρα στο «Hurley» των Weezer, παίζοντας μπάσο στα live της indie-rock μπάντας Mister Heavenly, αλλά κι από τον ντροπαλό χαρακτήρα του στο «Σκοτ Πίλγκριμ» που τον ήθελε αμετανόητο μουσικό νερντ. Τελευταία, είχε κάνει ένα τρελό cameo στη live εμφάνιση των Arcade Fire στο NBC («Here Comes the Night Time») όπου πρωτοπαρουσίασαν κομμάτια από το «Reflektor».

Σήμερα όμως μαθαίνουμε ότι ο 26χρονος Σέρα μάς ετοίμαζε μυστικά μια έκπληξη: το πρώτο του σόλο άλμπουμ με τίτλο «True That», το οποίο κυκλοφόρησε αθόρυβα πριν από λίγες μέρες στο προσωπικό του BandCamp. Ποιος ανέλαβε το μάρκετινγκ του; Ο κολλητός του Τζόνα Χιλ, ο οποίος έστειλε το πρώτο tweet: «Ο καλύτερός μου φίλος, Μάικλ Σέρα, δεν είναι μόνο ένας εξαιρετικός ηθοποιός αλλά πλέον κι ένας εξαιρετικός μουσικός...»

micahel cera Scott Pilgrim Ο Μάικλ Σέρα τζαμάρει στο «Ο Σκοτ Πίλγκριμ Eναντίον των 7 Πρώην»

Το «True That» περιέχει 18 κομμάτια που μπορείτε να τα ακούσετε streaming στην προσωπική του σελίδα στο BandCamp ή να το αγοράσετε για 7 δολάρια (όπου σ' αυτή την περίπτωση ο Σέρα σας χαρίζει και 3 bonus tracks).

Δεν είναι έκπληξη ούτε ότι το ηχογράφησε σπίτι του, ούτε το άκουσμά του: γήινο, εκλεκτικό, προσωπικό, μελαγχολικό όπως και η περσόνα του Καναδού ηθοποιού. Κιθάρες, πιάνο, μία μίξη folk και νεο-synth σχολής που εκφράζει τη γενιά των 00ς. Το βρήκαμε γοητευτικό (ειδικά τα «Too Much» και το cover του «Clay Pigeons» του Μπλέιζ Φόλι.

Ακούστε το άλμπουμ εδώ και διαμορφώστε τη δική σας άποψη:

.

Διαβάστε ακόμα: