Buzz

Ο Γκασπάρ Ουλιέλ γίνεται… Ιβ Σεν Λοράν!

στα 10

Η ζωή του σπουδαίου Γάλλου καινοτόμου και σχεδιαστή μόδας έμοιαζε ανέκαθεν με μυθιστόρημα, γι’ αυτό κι έχει αποτελέσει υλικό για αρκετά ντοκιμαντέρ. Τώρα ήρθε η ώρα της κινηματογραφικής μεταφοράς σε μυθοπλασία, με τον ιδανικό ενσαρκωτή.

Ο Γκασπάρ Ουλιέλ γίνεται… Ιβ Σεν Λοράν!

Ο Ιβ Σεν Λοράν (πιο καλά YSL), δεν ήταν απλώς ένας σπουδαίος, καθοριστικός σχεδιαστής μόδας. Ηταν μια επιδραστική προσωπικότητα. Γεννημένος στην Αλγερία, μετοίκησε στη Γαλλία κι έγινε η επιτομή του αυτοδημιούργητου σταρ.

Στα πρώτα του βήματα, διαφήμιζε τα ρούχα και το όνομά του ο ίδιος, ως μοντέλο. Ηταν ο πρώτος σχεδιαστής που επέβαλε το πρετ-α-πορτέ ως στιλ, ο πρώτος που έντυσε τη γυναίκα με σμόκιν, ο πρώτος που χρησιμοποίησε μοντέλα που δεν ήταν λευκά.

Εζησε ανοιχτά ως ομοφυλόφιλος και κατάφερε να στήσει μια αυτοκρατορία της μόδας που μεσουράνησε τη δεκαετία του ’70 αλλά επιβιώνει και σήμερα, παρότι ο δημιουργός της πέθανε το 2008.

Η ζωή του ήρθε η ώρα να περάσει στο σινεμά, ως μυθοπλασία πια, με ιδανικούς συντελεστές. Το σενάριο της ταινίας, που θα λέγεται «Saint Laurent», υπογράφει ο Τομά Μπιντεγκέν, συνεργάτης του Ζακ Οντιάρ στον «Προφήτη» και το «Rust and Bone». Σκηνοθετεί ο Μπερτράν Μπονελό, από τον οποίο είδαμε πρόσφατα τον «Οίκο Ανοχής».

Και πρωταγωνιστεί ο ανερχόμενος Γάλλος ηθοποιός – και μοντέλο, άλλωστε – Γκασπάρ Ουλιέλ (θυμηθείτε τον από το πρόσφατο «Η Πριγκίπισσα του Μονπενσιέ»), όχι μόνο εξαιρετικός ερμηνευτής αλλά και μ’ ένα πρόσωπο εύπλαστο κι ευαίσθητο, που οπωσδήποτε θα δικαιώσει την ιδιόμορφη φιγούρα του σχεδιαστή.

Αν κι αυτή, όπως συχνά συμβαίνει στο σινεμά, δεν είναι η μόνη ταινία που ετοιμάζεται για την ζωή του Ιβ Σεν Λοράν...