Buzz

2013: H κινηματογραφική χρονιά του Yves - Saint Laurent!

στα 10

Οχι μία αλλά δύο ταινίες ετοιμάζονται για να αποδώσουν τιμές στη ζωή και το έργο του Ιβ Σεν Λοράν. Διαβάστε ποιοι είναι οι δύο ηθοποιοί που θα τον ενσαρκώσουν και ετοιμαστείτε από τώρα για δύο πρεμιέρες υψηλής ραπτικής.

2013: H κινηματογραφική χρονιά του Yves - Saint Laurent!

Ηταν Ιούνιος του 2008, όταν ο Ιβ Σεν Λοράν, μια από τις μεγαλύτερες μορφές της μόδας, έφυγε σε ηλικία 71 ετών, αφήνοντας πίσω του ένα έργο που θα αργήσει πολύ όχι μόνο να ξεπεραστεί αλλά και να σταματήσει να επηρεάζει τη σύγχρονη μόδα όπως τη γνωρίζουμε (ή καλύτερα, όπως μας την έμαθε ο ίδιος).

Από τότε, η μόνη κινηματογραφική κατάθεση πάνω στην προσωπική ιστορία και καριέρα του υπήρξε το ντοκιμαντέρ «L' Amour Fou» του Πιερ Τορετόν, που εξιστορούσε τη σχέση του με τον Πιερ Μπερζέ και την κοινή ερωτική και επαγγελματική τους ζωή.

Πριν από το «L' Amour Fou», δύο ακόμη ντοκιμαντέρ είχαν γυριστεί για τον Λοράν, το «Yves Saint Laurent: His Life and Times» και το «Yves Saint Laurent 5 avenue Marceau 75116 Paris», και τα δύο σκηνοθετημένα από τον Νταβίντ Τεμπούλ και με ημερομηνία εξόδου στις αίθουσες το 2002.

Να, όμως, που τώρα η μυθοπλασία αναλαμβάνει με τη σειρά της να αφηγηθεί την ιστορία του Ιβ Σεν Λοράν με δύο ταινίες που ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή στη Γαλλία, επαναλαμβάνοντας το παράδειγμα της Κοκό Σανέλ που είδε την γαλλική κινηματογραφία να της αφιερώνει δύο ταινίες το 2009 (το «Coco Avant Chanel» και το «Coco Chanel & Igor Stravinsky»).

Η πρώτη ανήκει στον Μπερτράν Μπονελό («Οίκος Ανοχής»), έχει τίτλο «Saint Laurent», σε σενάριο του Τομά Μπιντεγκέν («Προφήτης», «Σώμα με Σώμα») και με πρωταγωνιστή - στο ρόλο του Λοράν - τον Γκασπάρ Ουλιέλ. Διαβάστε περισσότερα για την ταινία εδώ.

gsf Γκασπάρ Ουλιέλ

Η δεύτερη ανήκει στον Χαλίλ Λεσπέρτ («24 Mesures», «Des Vents Contraires»), με τίτλο ,Yves Saint - Laurent» σε σενάριο του ίδιου του σκηνοθέτη και της Μαρί - Πιερ Χαστέρ και πρωταγωνιστή τον Πιερ Νινέ που είναι υποψήφιος για Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Ηθοποιός στα φετινά Σεζάρ για το «Comme des Freres»).

pierr Πιερ Νινέ

Ας κερδίσει ο καλύτερος ή όποιος από τους σκηνοθέτες και τους ενσαρκωτές του Ιβ Σεν Λοράν θα μπορέσουν να αποδώσουν καλύτερα τον πολυσχιδή χαρακτήρα του. Διαφορετικά, ας μείνουμε με τα ντοκιμαντέρ.