Buzz

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα έγινε καλόγερος

στα 10

Οχι, μην χαίρεστε. Δυστυχώς, μόνο για την νέα ταινία του «Our Life», μια από τις μικρού μήκους που θα συνθέτουν το σπονδυλωτό φιλμ του Γκιγιέρμο Αριάγα «Words with Gods».

Ο Εμίρ Κουστουρίτσα έγινε καλόγερος

To φιλόδοξο project του Αριάγα «The Heartbeat of the World», αποτελείται από τέσσερις συνολικά ταινίες, που θα πραγματεύονται η κάθε μια, ένα συγκεκριμένο θέμα. Το «Words With Gods», θα μιλά για την θρησκεία, το «Encounters» το σεξ, το «Polis» για την πολιτική και τα ανθρώπινα δικαιώματα και το «Into the Bloodstream», τον εθισμό και τα ναρκωτικά.

Στο «Words With Gods» που θα είναι το πρώτο που θα ολοκληρωθεί, συμμετέχουν σκηνοθέτες όπως η Μίρα ναίρ, ο Ζοζέ Παντίγια, ο Μπαχμάν Γκομπαντί, ο Χιντέο Νακάτα, ο Γουόργουικ Θόρντον, ο Αμος Γκιτάι.

Και φυσικά ο Εμίρ Κουστουρίτσα. Στην δική του μικρού μήκους, θα υποδύεται έναν μοναχό που εν μέσω επισκευών στο μοναστήρι του, κουβαλά κάθε μέρα ένα σακί πέτρες στην κορυφή ενός λόφου. Με πολλές δυσκολίες ανεβαίνει καθημερινά στην κορυφή, αδειάζει το φορτίο του, χαμογελά και κατεβαίνει πάλι κάτω.

Ο ίδιος λέει ότι η ταινία του είναι σαν μια «φιλοσοφική συνομιλία» για την ζωή κάποιου που κάνει το ίδιο πράγμα κάθε μέρα: «Ηταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία το να κάνω ξανά μια ταινία εικοσιπέντε λεπτών. Με έκανε να νιώσω ξανά φοιτητής. Γιατί είναι ένα μικρό φιλμ που μιλά για κάτι πολύ σημαντικό: πως η χριστιανική πίστη, η ορθοδοξία, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ζωής, πως κάτι που μοιάζει παράλογο, αποτελεί παράγοντα σταθερότητας στη ζωή του ήρωα. Και είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα το φιλμ, αφού με κάποιο τρόπο νομίζω ότι βρήκα μέσα από αυτό, μερικές απαντήσεις για ερωτήματα που αφορούν όλους μας στη σημερινή μας ζωή».

Το «Words with Gods» προοριζόταν αρχικά για το φεστιβάλ των Καννών, όμως ακόμη κι αν οι περισσότεροι από τους σκηνοθέτες του είχαν ολοκληρώσει τα φιλμ τους, ήδη από τον Φεβρουάριο σύμφωνα με το twitter του Αριάγα, η ταινία απουσιάζει από το πρόγραμμα. Επόμενος στόχος, το φεστιβάλ Βενετίας.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του Εμίρ με το ράσο στο gallery