Buzz

O Γκιγιέρμο Αριάγα παίρνει τον σφυγμό του ανθρώπινου είδους

στα 10

Οχι μία, όχι δύο, αλλά τέσσερις σπονδυλωτές ταινίες ετοιμάζει ο Μεξικανός σεναριογράφος Γκιγιέρμο Αριάγα, στις οποίες θα αναλάβει και χρέη παραγωγού.

O Γκιγιέρμο Αριάγα παίρνει τον σφυγμό του ανθρώπινου είδους
Είναι σίγουρο ότι ακόμη κι αυτά τα μαξιλάρια συμβολίζουν κάτι βαθύ και ουσιαστικό!

Η τετραλογία των ταινιών του, η κάθε μια από τις οποίες θα αποτελείται από μικρού μήκους διαφορετικών σκηνοθετών, θα είναι ένα ταξίδι σε ολόκληρο τον πλανήτη και σε μερικά από τα βασικά δομικά υλικά της ανθρώπινης ύπαρξης και κοινωνίας. Ο Αριάγα θα έχει την γενική επίβλεψη του σχεδίου (στο οποίο συμπαραγωγοί είναι ο επίσης Mεξικανός Αλεξ Γκαρσία και ο Αγεντίνος Λούκας Ακόσκιν) και συμβουλευτικό ρόλο στην κάθε ταινία, αλλά δεν θα γράψει όλα τα σενάρια, εκτός από αυτό που θα σκηνοθετήσει ο ίδιος.

Η τετραλογία θα ονομάζεται «The Heartbeat of the World», ένας τίτλος όσο μεγαλόστομος ταιριάζει σε έναν σεναριογράφο και σκηνοθέτη που δεν φοβάται την δραματικότητα και την υπερβολή, κάτι που έχει αποδείξει στο παρελθόν με σενάρια για ταινίες όπως το «21 Γραμμάρια» ή το «Βαβέλ».

Τα τέσσερα φιλμ θα πραγματεύονται το καθένα ένα συγκεκριμένο θέμα. Το πρώτο φιλμ με τίτλο «Words With Gods», θα μιλά για την θρησκεία, το «Encounters» το σεξ, το «Polis» για την πολιτική και τα ανθρώπινα δικαιώματα και το «Into the Bloodstream», τον εθισμό και τα ναρκωτικά.

Ο Αριάγα σε μια συνέντευξη τύπου πριν λίγες μέρες στο Μεξικό εξήγησε ότι θυμάται ακόμη τα γεύματα με την οικογένειά του όσο μεγάλωνε, όπου θέματα όπως τα παραπάνω ήταν ολοκληρωτικά ταμπού και θέλει με αυτές τις ταινίες να τα κουβεντιάσει με ειλικρίνεια και θάρρος μαζί με άλλους συναδέλφους του.

Ηδη κάποια από τα φιλμ που θα απαρτίζουν το «Words With Gods» έχουν ήδη γυριστεί και ο Αριάγα υποστήριξε ότι το φιλμ θα είναι έτοιμο τον Μάιο του 2012, κάτι που μας κάνει να υποπτευόμαστε μια ειδική προβολή στο φεστιβάλ των Καννών. Ανάμεσα στους σκηνοθέτες που συμμετέχουν, είναι και ο ίδιος ο Αριάγα (αν και άθεος, όπως δηλώνει), αλλά και ο πανταχού παρών Εμίρ Κουστουρίτσα, η Μίρα ναίρ, ο Ζοζέ Παντίγια, ο Μπαχμάν Γκομπαντί, ο Χιντέο Νακάτα, ο Γουόργουικ Θόρντον και τρεις άλλους σκηνοθέτες τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν σύντομα.