Industry

O «Artist» μαγεύει τη Γαλλία!

στα 10

Γεγονός καθόλου παράξενο, αφού η συρροή των Γάλλων θεατών για την βωβή ταινία της χρονιάς συνοδεύεται από την έντονη φημολογία που την θέλουν αυτή τη στιγμή την πιο ισχυρή διεκδικήτρια του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας...

O «Artist» μαγεύει τη Γαλλία!

400.000 θεατές είναι ο απολογισμός των πρώτων τεσσάρων ημερών προβολής του «The Artist» του Μισέλ Χαζαναβίσιους στη χώρα του, τη Γαλλία, προμηνύοντας μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς. Και δεν υπήρχε κανείς που να περιμένει τίποτα λιγότερο από την ταινία που ξεκίνησε από το Φεστιβάλ Καννών, κερδίζοντας το βραβείο ερμηνείας για τον πρωταγωνιστή του Ζαν Ντιζαρντέν, για να καταλήξει σήμερα να θεωρείται, σύμφωνα με τις πρώτες προβλέψεις ως η ταινία που θα διεκδικήσει με αξιώσεις το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Διαβάστε περισσότερα για τις προβλέψεις των φετινών Οσκαρ εδώ

Το «The Artist» διαδραματίζεται το 1927 στο Χόλιγουντ, όπου ο γοητευτικός Ζορζ Βαλεντίν, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του βωβού κινηματογράφου, αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η έλευση του ήχου θα σημάνει αναπόφευκτα το τέλος της καριέρας του. Την ίδια στιγμή, η Πέπι Μίλερ, μια όμορφη, όσο και φιλόδοξη στάρλετ, την οποία ο Βαλεντίν βοήθησε στα πρώτα της βήματα, θα αρπάξει την ευκαιρία να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, καθώς εντελώς αναπάντεχα θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, ως μία από τις πλέον υποσχόμενες εκπροσώπους του ομιλούντος κινηματογράφου.

Αγορασμένο από την εταιρεία των αδερφών Γουαϊνστάιν στην Αμερική, το «Τhe Artist» έχει λάβει τις πιο αποθεωτικές κριτικές της χρονιάς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχοντας πετύχει προφανώς αυτό που ήθελε από τη στιγμή της σύλληψης του: να επαναφέρει τη λατρεία του αγνού σινεμά σε μια βιομηχανία που βομβαρδίζεται από νέες «θορυβώδεις» τεχνολογίες.

Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix για την ταινία

Το «Τhe Artist», έχοντας ήδη κάνει την ελληνική πρεμιέρα του στο άνοιγμα του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 22 Δεκεμβρίου.