Φεστιβάλ / Βραβεία

Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote 2012: Τι να δείτε σήμερα, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου

στα 10

Αναρωτιέστε ποια ταινία να προτιμήσετε; Βρίσκεστε αναποφάσιστοι ανάμεσα σε τόσες επιλογές; Αφήστε το πάνω μας. Κάθε μέρα σας προτείνουμε κάποιες από τις πιο ενδιαφέρουσες ταινίες του προγράμματος του φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας.

Flix Team
Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote 2012: Τι να δείτε σήμερα, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου

«Cosmopolis» του Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ

Κλεισμένο μέσα στους τέσσερις...τροχούς μιας υπερπολυτελούς λιμουζίνας (με ελάχιστες ανάσες εξωτερικών χώρων και ήχων), το «Cosmopolis» δεν είναι παρά μια αλληλουχία των συναντήσεων που έχει στη διάρκεια ενός 24ώρου ο ήρωάς του καθώς προσπαθεί να διασχίσει τη Νέα Υόρκη, τη μέρα που την πόλη επισκέπτεται ο Πρόεδρος των Η.Π.Α. προκαλώντας κυκλοφοριακό και κοινωνικό κομφούζιο. To θρυλικό μυθιστόρημα του Ντον ΝτεΛίλο για την αλληγορική πτώση του καπιταλισμού μέσα από την τελευταία μέρα στη ζωή ενός νεαρού δισεκατομμυριούχου, μεταφέρεται στο σινεμά από τον Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ και με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον. Διαβάστε την κριτική του Flix από τις Κάννες.

Δείτε το τρέιλερ:


«Grabbers του Τζον Ράιτ

grabbers

Εξωγήινα πλάσματα κάνουν την επέλασή τους σε μικρό ιρλανδικό χωριό. Μόνος τρόπος να μην σε σκοτώσουν; Να σε βρουν μεθυσμένο. Πραγματικά δε χρειαζόμαστε τίποτα παραπάνω για να δούμε αυτή την sci-fi κωμωδία, που ξεχειλίζει από ιρλανδικό αυτοσαρκασμό και... πιοτό. «Είναι σαν το "Super 8" να συναντά... πολλές μπύρες» διαβάζει το πόστερ. Συμμετοχή στα Φεστιβάλ Σάντανς, Εδιμβούργου, Κάρλοβι Βάρι και Fantasia.

Δείτε το τρέιλερ:


Avalon του Αξελ Πετερσέν

avalon

Ενα πάλαι ποτέ party animal και νυν εξηντάρης, επιμένει να ζει τη ζωή του σαν μία αέναη, παρακμιακή κοσμική νύχτα. Το «Avalon» είναι το κλαμπ που θέλει να φτιάξει σε παραθαλάσσιο θέρετρο της Σουηδίας. Μόνο που θα έρθει αντιμέτωπος με τις ευθύνες του με τον πιο σοκαριστικό τρόπο. Με πρωταγωνιστή τον Γιοχάνες Μπροστ (ο οποίος όντως υπήρξε διαβόητος μπον βιβέρ και κολλητός του Μικ Τζάγκερ) αυτό το θρίλερ είναι στην ουσία ένα καυστικό δράμα για την αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι, μίας γενιάς που, βιώνοντας την μεγάλη ζωή, πίστεψε ότι είναι ...αθάνατη.

Δείτε το τρέιλερ:


«Citadel» του Κιέραν Φόι

citadel

Εχοντας βιώσει την τραυματική εμπειρία της δολοφονίας της εγκύου γυναίκας του από μία συμμορία παιδιών, ο Τόμι προσπαθεί να μεγαλώσει την κόρη του και να ξεπεράσει την αγοραφοβία του. Μόνο που η συμμορία ξαναχτυπά κι εκείνος πρέπει να τους αντιμετωπίσει. Επιστρέφει στο εγκαταλειμμένο συγκρότημα κατοικιών «Citadel» και... Ντεμπούτο του ιρλανδού νεαρού σκηνοθέτη Κιέραν Φόι, μία κοινωνική αλληγορία ως φιλμ τρόμου που σου κόβει την ανάσα, με τις εργατικές κατοικίες να στέκονται σαν την επί γης Κόλαση. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του SWSX.

Δείτε το τρέιλερ:


Δημοκρατία ο Δρόμος του Σταυρού

citadel

Ο Μάρκο Γκαστίν μαζί με πέντε ακόμη ντοκιμαντερίστες (Κατερίνα Πατρώνη, Χάρη Ραφτογιάννης, Χριστόφορο Γεωργούτσο, Νικολία Αποστόλου και Γιάννης Μισουρίδη) αποφάσισαν πριν μερικούς μήνες, λίγο καιρό πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου να κοιτάξουν αυτή την κρίσημη αναμέτρηση για την Ελλάδα με μια διαφορετική ματιά. Ακολουθώντας βήμα με βήμα την προεκλογική εκστρατεία τεσσάρων υποψηφίων για το βουλευτικό αξίωμα (Γιάννης Ραγκούσης για το ΠΑΣΟΚ, Νίκος Κωστόπουλος για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ρένα Δούρου για τον ΣΥΡΙΖΑ και Ηλίας Παναγιώταρος για τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ). Χωρίς συνεντεύξεις, χωρίς σχολιασμό παρά μόνο με τις διεισδυτικές εικόνες του, αφήνει τον θεατή, να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για την πολιτική στην Ελλάδα. Ή για την πολιτική. Και την Ελλάδα.

Δείτε το τρέιλερ:


«Between us» του Νταν Μίρβις

citadel

Περισσότερο γνωστός ως ιδρυτής του Slamdance, o Νταν Μίρβις στη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του, μεταφέρει στην οθόνη ένα πετυχημένο off Broadway θεατρικό έργο του Τζο Χόρτουα. Δυο ζευγάρια φίλων ανταλλάσσουν επισκέψεις με διαφορά μερικών χρόνων το ένα στο σπίτι του άλλου για να ανακαλύψουν ότι η οικογενειακή ευτυχία και οι συμβάσεις μιας σχέσεις δεν είναι ποτέ εύκολες, είτε ζεις σε ένα πλούσιο σπίτι των προαστίων είτε σε ένα μποέμ διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρόγραμμα και τις ταινίες του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote.