Φεστιβάλ / Βραβεία

Νέα ταινία για τον Κιμ Κι Ντουκ. Να πούμε «Amen»;

στα 10

Κυριολεκτικά από το πουθενά, δίχως να την έχει αναφέρει ποτέ, μετά το «Arirang», το χρονικό της αποξένωσης του από τον κόσμο του σινεμά, ο Κορεάτης σκηνοθέτης επιστρέφει με μια καινούρια ταινία, που μόλις βρήκε τη θέση της στο διαγωνιστικό του Σαν Σεμπαστιάν.

Νέα ταινία για τον Κιμ Κι Ντουκ. Να πούμε «Amen»;

Ο τίτλος της είναι «Amen», η ιστορία της αφορά το ταξίδι μιας νεαρής κοπέλας από την Κορέα και της συνάντησης της με έναν άντρα στην διάρκεια του.

Το φιλμ είναι γυρισμένο στην Ευρώπη, πιθανότατα στην διάρκεια των επισκέψεων του Κιμ Κι Ντουκ στα φεστιβάλ της ηπείρου με το «Arirang» και ίσως το πιο ενδιαφέρον πράγμα που ξέρουμε γι αυτό είναι, ότι μέχρι τώρα δεν ξέραμε απολύτως τίποτα.

Ο Κορέατης σκηνοθέτης μοιάζει να το γύρισε με απόλυτη μυστικότητα και δεν αναφέρθηκε σε αυτό ή στα επόμενα σχέδιά του, ούτε στο φεστιβάλ των Καννών, ούτε σε αυτό του Κάρλοβι Βάρι όπου τον συναντήσαμε.

Ακόμη και στο site του φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, η ανακοίνωση της έκτακτης προσθήκης του φιλμ στο διαγωνιστικό τμήμα, συνοδεύτηκε όχι με μια φωτογραφία από την ταινία, αλλά με μια του σκηνοθέτη της.

Αν μη τι άλλο, ο Κιμ Κι Ντουκ, δείχνει να παίζει καλά το παιχνίδι της δημοσιότητας...