Buzz

«Native Son»: Ενα κλασικό βιβλίο παραμένει επίκαιρο (και) στο σινεμά

στα 10

Η πρώτη κινηματογραφική μεταφορά του έρχεται από την A24 στο HBO.

«Native Son»: Ενα κλασικό βιβλίο παραμένει επίκαιρο (και) στο σινεμά

Το μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ Ράιτ, ένα τίποτα λιγότερο από απαραίτητο ανάγνωσμα για την κατανόηση των φυλετικών εντάσεων και της κοινωνικής δομής της Αμερικής, μπορεί να εκδόθηκε το 1940, αλλά δυστυχώς μοιάζει να αφορά άμεσα και το σήμερα.

Ο ήρωάς του, ένας μαύρος νεαρός μοιάζει να διαγράφει μια προδιαγεγραμμένη πορεία που θα τον φέρει στην φυλακή όταν σε μια στιγμή πανικού, γεννημένη από τις συνθήκες της ζωής του θα διαπράξει ένα τρομερό έγκλημα.

native son 607

Δείτε ακόμη: «Κανείς δεν ξέρει ένα παιδί, όπως η μητέρα του»: Ανατριχιαστικό τρέιλερ για την «Τρύπα» του Λι Κρόνιν

Το βιβλίο καταγράφει με λυρισμό κι ένταση την απέλπιδα κατάσταση της ζωής των αφροαμερικανών στην εποχή του, αλλά ακόμη κι αν πολλά έχουν αλλάξει από τότε μέχρι σήμερα τίποτα από την λογοτεχνική του αξία και την δύναμη με την οποία χτυπά τον αναγνώστη δεν έχει μειωθεί.

Στην κινηματογραφική -πρώτη- εκδοχή του από τον πρωτοεμφανιζόμενο Ρασίντ Τζόνσον, ο ήρωάς του Μπίγκερ Τόμας ζει στο Σικάγο του σήμερα και παρά τις αντίξοες συνθήκες, ονειρεύεται να γίνει ή να κάνει κάτι σημαντικό.

native son 607

Και μια πρώτη ευκαιρία θα του δοθεί όταν ένας πλούσιος επιχειρηματίας θα τον προσλάβει ως σοφέρ του, όμως η περίπλοκη σχέση που θα δημιουργήσει με την κόρη του αφεντικού του, θα αλλάξει την ζωή του για πάντα με τον πιο δραματικό τρόπο.

native son 607

Το φιλμ έκανε την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ του Sundance κερδίζοντας θετικές κριτικές , αγοράστηκε από το HBO κι ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στο κανάλι στις 6 Απριλίου.

Δείτε το τρέιλερ στο βίντεο.


Δείτε επίσης:

Tags: native son