Industry

To Mubi ετοιμάζεται να ανοίξει την πρώτη του κινηματογραφική αίθουσα

στα 10

Το σινεμά που θα ανοίξει στην Πόλη του Μεξικού χαρακτηρίζεται ως ένα «εξερευνητικό πρώτο βήμα».

To Mubi ετοιμάζεται να ανοίξει την πρώτη του κινηματογραφική αίθουσα

Θέλοντας να γεφυρώσει τους κόσμους του streaming και των κινηματογραφικών αιθουσών, το Mubi ξεκινά την κατασκευή του πρώτου του κινηματογράφου στην Πόλη του Μεξικού πάνω σε σχέδια του ιταλικού αρχιτεκτονικού γραφείου Armature Globale.

Τοποθετημένο σε μια πρώην βιομηχανική περιοχή της πόλης, το σινεμά θέλει να λειτουργήσει και σαν μια αρχιτεκτονική γέφυρα ενώνοντας το κενό ανάμεσα σε δύο κτίρια με μια κατασκευή που δεν θα θυμίζει παραδοσιακό σινεμά και θα αρνείται να υποταχθεί στην κυβική φόρμα ενός κουτιού.

Δείτε ακόμη: Αγώνας δρόμου για τη δεύτερη προβολή στα θερινά σινεμά

mubi theatre 607

Με την ίδια λογική, οι τέσσερις τοίχοι της αίθουσας θα είναι εν δυνάμει όλοι οθόνες και οι καρέκλες θα μπορούν να αλλάξουν κατεύθυνση και θέση, δίνοντας την δυνατότητα διαφορετικών προβολών και όχι απαραίτητα σε μια μόνο οθόνη κάθε στιγμή.

Η ημερομηνία παράδοσης του project δεν είναι γνωστή, αλλά ακόμη κι αν από την περιγραφή του, αυτό το «εξερευνητικό πρώτο βήμα» του Mubi στον κόσμο των κινηματογραφικών αιθουσών δείχνει να μοιάζει περισσότερο με εκθεσιακό χώρο παρά με παραδοσιακό σινεμά, δεν παύει να κεντρίζει το ενδιαφέρον μας.

mubi theatre 607

Δείτε επίσης: Κι όμως - στη Γαλλία ετοιμάζονται, ξανά, για τη Γιορτή του Σινεμά