Industry

Μπεν Στίλερ, Πολ Φιγκ, δύο νέες κωμωδίες στο HBO

στα 10

Δύο πολύ, πολύ αστείοι κύριοι ετοιμάζουν πιλότους για νέες σειρές στο HBO, εάν το κανάλι τις κρίνει ικανοποιητικά διασκεδαστικές. Αμήν, γιατί η φετινή σεζόν από κωμωδία τα πήγε χάλια.

Μπεν Στίλερ, Πολ Φιγκ, δύο νέες κωμωδίες στο HBO
Αχ, ας μου δώσει το HBO το πράσινο φως!

Ο Πολ Φιγκ, σκηνοθέτης του «Φιλενάδες», δεν είναι καινούριος στην τηλεόραση. Είναι ο εμπνευστής του «Freaks and Geeks» κι έχει κάνει την παραγωγή ή σκηνοθετήσει επεισόδια για τα «Arrested Development», «The Office» (το αμερικανικό), «Nurse Jacky», «Bored to Death», ακόμα και λίγο «Mad Men» και «30 Rock».

Το νέο του πρότζεκτ σε κερδίζει από τον τίτλο: «The Viagra Diaries». Πρωταγωνίστρια θα είναι η Γκόλντι Χον, στο ρόλο μια 65άρας, την οποία ο σύζυγος εγκαταλείπει στην κρίση της λίγο-παραπάνω-από-μέσης ηλικίας. Μόνη της, για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια, η ηρωίδα προσπαθεί να αποδεχτεί τις νέες συνθήκες της ζωής της και, κατά προτίμηση, να περάσει και καλύτερα.

Το σχέδιο ανήκει στον Ντάρεν Σταρ, δημιουργό του τηλεοπτικού «Sex and the City» και βασίζεται, επίσης, σε βιβλίο, της Μπάρμπαρα Ρόουζ Μπρούκερ.

Σε βιβλίο βασίζεται και η σειρά που φιλοδοξεί να ξεκινήσει στο HBO ο Μπεν Στίλερ: κι όχι απλώς να ξεκινήσει, αλλά να είναι executive producer, σκηνοθέτης, πρωταγωνιστής και ό,τι άλλο χρειαστεί. «All Talk» θα είναι ο τίτλος και το σενάριο υπογράφει ο Τζόναθαν Σάφραν Φόερ, ο συγγραφέας του μυθιστορήματος στο οποίο βασίστηκε το «Extremely Loud and Incredibly Close». Η σειρά θα παρακολουθεί την καθημερινή ζωή μιας οικογένειας Εβραίων στη Γουόσινγκτον και θα είναι, κατά το σεναριογράφο της, «πολιτικά, θρησκευτικά, πολιτισμικά, πνευματικά και σεξουαλικά ασεβής.»

Συμπρωταγωνιστής του Μπεν Στίλερ ενδέχεται να είναι ο Αλαν Αλντα (η τηλεοπτική του καριέρα ξεκίνησε ένδοξα με το «MAS*H» και συνεχίστηκε με το «ER» και το «West Wing») και παραγωγός ο Σκοτ Ρούντιν.

Και οι δύο σειρές προορίζονται, εάν εγκριθούν, για τη σεζόν του 2012. Ελπίζουμε να μην είναι all talk και να τις δούμε πραγματικά.