Buzz

To «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου, ετοιμάζεται για τις αμερικάνικες αίθουσες

στα 10

Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της εντυπωσίασε στο φεστιβάλ Βερολίνου και το νεοϋορκέζικο New Directors New Films.

Flix Team
To «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου, ετοιμάζεται για τις αμερικάνικες αίθουσες

Το «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις», όπως το περιγράφουν οι δημιουργοί του, είναι μια ιστορία ενηλικίωσης ενός παιδιού κι ενός γονιού. Με άλλα λόγια είναι η ιστορία ενηλικίωσης μιας σχέσης. Επειτα από χρόνια αποξένωσης, η Αρτεμις αναγκάζεται να επιστρέψει στην Αθήνα για να φροντίσει τον άρρωστο πατέρα της. Αντιμέτωπη με έναν κατά βάση άγνωστo -σε αυτήν- άνθρωπο και μια πρωτόγνωρη και δύσκολη συνθήκη θα προσπαθήσει να ανταπεξέλθει όσο καλύτερα μπορεί. Όταν τυχαία ανακαλύψει το καλά κρυμμένο μυστικό του πατέρα της όλα όσα θέλησε ποτέ να ρωτήσει θ’ απαντηθούν μεμιάς. Τα κομμάτια του παζλ της σχέσης τους θα μπουν στη θέση τους κι εκείνη θα μπορέσει να τον γνωρίσει και να τον αγαπήσει αληθινά για πρώτη φορά.

Δείτε ακόμη: Ζακλίν Λέντζου, 66 Ερωτήσεις

σελήνη, 66 ερωτήσεις 607

«Οσο ποιητικό άλλο τόσο επώδυνα αληθινό, τρυφερό και βαθιά προσωπικό το "Σελήνη, 66 Ερωτήσεις" είναι μια ταινία για τον φόβο της οικειότητας, τον πόνο του τραύματος και τη βαθιά ανάσα της συγχώρεσης. Αλλά ίσως πάνω και από αυτά είναι μια ταινία για το πως η αλήθεια, όσο γλυκόπικρη κι αν είναι, είναι ο μόνος δρόμος που μας πάει μπροστά. Οπως ακριβώς και η αγάπη.»

Το φιλμ έκανε την πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ Βερολίνου και συνέχισε την φεστιβάλική του πορεία στο New Directors / New Films της Νέας Υόρκης κι απ΄ ότι φαίνεται, πήγε ως την Αμερική για να μείνει, αφού το φιλμ βρήκε διανομή για τις αίθουσες της χώρας από την Film Movement

σελήνη, 66 ερωτήσεις 607

«Ηδη από τις εκπληκτικές της μικρού μήκους, παρακολουθούσαμε με προσοχή την καριέρα της Ζακλίν Λέντζου» λέει ο πρόεδρος της Film Movement, Μάικλ Ρόζενμπεργκ. «Είναι μια σκηνοθέτης με όραμα και απόλυτα αυθεντική και το ‘Σελήνη, 66 Ερωτήσεις’ είναι το μεγάλου μήκους ντεμπούτο που ελπίζαμε πάντα ότι θα κάνει». Η ταινία θα βγει στις αμερικάνικες αίθουσες έως το τέλος του χρόνου, όπως και στις δικές μας άλλωστε.


Δείτε ακόμη: Η «Σελήνη, 66 Ερωτήσεις» της Ζακλίν Λέντζου βρίσκει στόχο στην καρδιά