Buzz

Μιούζικαλ ετοιμάζουν οι αδερφοί Κοέν

στα 10

Εχοντας δοκιμάσει κάθε πιθανό κινηματογραφικό είδος στην μέχρι σήμερα φιλμογραφία τους και έχοντας δημιουργήσει και ένα καινούριο από την αρχή (το «κοενικό» φιλμ), οι Τζόελ και Ιθαν Κοέν αποκάλυψαν σε μια εκδήλωση στο Film Society of Lincoln Center πως η καινούρια τους ταινία θα είναι...μιούζικαλ.

Μιούζικαλ ετοιμάζουν οι αδερφοί Κοέν

Καλεσμένοι του Film Society of Lincoln Center, οι Τζόελ και Ιθαν Κοέν βρέθηκαν σε μια συζήτηση για τις εναρκτήριες σκηνές στο σινεμά με συνομιλητή τον Νόα Μπάουμπαχ («Δεσμοί Διαζυγίου», «Margot at the Wedding»). Επιστρέφοντας στην πλούσια φιλμογραφία τους, συζήτησαν με το κοινό για τη σημασία και τη θέση – κλειδί των εναρκτήριων σκηνών δίνοντας παραδείγματα από την δική τους εμπειρία ως σκηνοθέτες αλλά και ως σινεφίλ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ένας θεατής θύμισε στα δύο αδέρφια, πως πριν είκοσι χρόνια περίπου, σε μια συνέντευξη τους, είχαν δηλώσει πως δεν θα τους ενδιέφερε ποτέ να γυρίσουν ένα μιούζικαλ, γιατί έβρισκαν το playback βαρετό.

«Είναι αστείο, γιατί στο “Ω, Αδερφέ Που Είσαι;” χρησιμοποιήσαμε αρκετή μουσική, playback και μη», δήλωσε ο Ιθαν. «Δεν θυμάμαι να λέμε ποτέ κάτι τέτοιο. Υπάρχουν συμβάσεις που δυστυχώς οφείλεις να ακολουθείς. Χρησιμοποιήσαμε πολύ playback στην ταινία», συμπλήρωσε ο Τζόελ.

Ηταν τότε που ο Νόα Μπάουμπαχ τους διέκοψε δηλώνοντας: «Και τώρα δουλεύετε σε μια ταινία που έχει αρκετή μουσική;».

«Ναι αλλά δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιήσουμε playback», απάντησε ο Τζόελ Κοέν επιβεβαιώνοντας τις φήμες «Στις διασκευές που έχουμε κάνει, ακόμη και αν χρησιμοποιούμε τους αγαπημένους μας ηθοποιούς, οι χαρακτήρες υπάρχουν ήδη από το πρωτότυπο υλικό που χρησιμοποιούμε, ανεξάρτητα από τους ηθοποιούς που θα τους υποδυθούν. Στις ιστορίες όμως που γράφουμε οι ίδιοι, προσπαθούμε πάντοτε να σκεφτούμε ποιους ηθοποιούς θέλουμε για τον κάθε ρόλο και στο μιούζικαλ που γράφουμε τώρα δεν γράφουμε για κανέναν συγκεκριμένα. Πράγμα πολύ περίεργο για εμάς».