Buzz

Ο Μαίκλ Κέιν δεν μπορεί να καταλάβει την ύπαρξη των «συντονιστών οικειότητας» στις ταινίες

στα 10

Ο 90χρονος ηθοποιός αναφέρθηκε με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια στους συντονιστές οικειότητας, αμφισβητώντας την αξία της ύπαρξης επαγγελματιών στα γυρίσματα για να χορογραφούν και να επιβλέπουν σκηνές σεξ.

Ο Μαίκλ Κέιν δεν μπορεί να καταλάβει την ύπαρξη των «συντονιστών οικειότητας» στις ταινίες

Ενα από τα αποτελέσματα του κινήματος του #MeToo που άλλαξε τα δεδομένα στην βιομηχανία του θεάματος, ήταν αναμφίβολα ο τρόπος που οι σκηνοθέτες, οι ηθοποιοί και το συνεργείο μιας ταινίας ή μιας σειράς αντιμετωπίζουν τα γυρίσματα μιας ερωτικής σκηνής.

Η παρουσία ενός «συντονιστή οικειότητας» στα γυρίσματα των ερωτικών σκηνών κάθε ταινίας και σειράς είναι πλέον απαραίτητη προϋπόθεση, αφού με τις τεχνικές τους βοηθούν τους ηθοποιούς να αντιμετωπίσουν ένα αναμφίβολα δύσκολο κομμάτι της δουλειάς τους. Η βιομηχανία δέχτηκε την καινοτομία αυτή αρκετά θετικά ενώ άλλοι, υπήρξαν όμως και αντιδράσεις, κύρίως από μεγαλύτερους σταρ, που το θεωρούν, ακόμα και σήμερα «μεγάλη βλακεία».

Διαβάστε ακόμα: Βενετία 2023: Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι σίγουρος πως «οι ταινίες θα έπρεπε να έχουν πολύ περισσότερο σεξ!»

Michael Caine

Ενας από αυτούς είναι και Μάικλ Κέιν ο οποίος αναφέρθηκε με όχι και τόσο κολακευτικά σχόλια στους συντονιστές οικειότητας, μιλώντας στην Daily Mail για να προωθήσει τη νέα ταινία «The Great Escaper» στην οποία πρωταγωνιστεί. Οπως αρκετοί από τους συνομηλίκους του, ο δύο φορές βραβευμένος με Οσκαρ ηθοποιός αμφισβήτησε την αξία της ύπαρξης επαγγελματιών στα γυρίσματα για να χορογραφούν και να επιβλέπουν σκηνές σεξ.

«Σοβαρά τώρα; Τι είναι αυτό; Δεν το είχαμε ποτέ αυτό στην εποχή μου. Δόξα τω Θεώ που είμαι 90 και δεν παίζω πια τον ρόλο του εραστή. Στην εποχή μου κάναμε απλώς την ερωτική σκηνή και συνεχίζαμε τα γυρίσματα χωρίς να παρεμβαίνει κανείς. Ολα έχουν αλλάξει.»

Ο Κέιν μοιράστηκε επίσης τις σκέψεις του σχετικά με αυτό που θεωρεί ως επικράτηση της πολιτικής ορθότητας στη βιομηχανία του θεάματος. Ενώ είπε ότι κάνει μια προσπάθεια να μάθει διάφορα από τους νεότερους συμπρωταγωνιστές του, ο Κέιν νιώθει ότι οι εξελισσόμενες πολιτιστικές νόρμες έχουν περιορίσει την ικανότητά του να μιλάει ελεύθερα.

«Είναι βαρετό το να μην μπορείς να πεις τη γνώμη σου και να μην μπορείς να πεις κάποιον “αγάπη μου”.»