Φεστιβάλ / Βραβεία

Μειωμένες τιμές, περισσότερα δωρεάν εισιτήρια από τις Νύχτες Πρεμιέρας!

στα 10

Σε πείσμα των καιρών και της κρίσης που αυξάνει την κατήφεια και την ανασφάλεια, το Φεστιβάλ της Αθήνας, προτάσσει τον πολιτισμό ως γιορτή ελπίδας.

Μειωμένες τιμές, περισσότερα δωρεάν εισιτήρια από τις Νύχτες Πρεμιέρας!

2.000 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους, καθώς επίσης και μια σημαντική μείωση στις τιμές των εισιτηρίων (από 4 μέχρι 6 ευρώ) θα προσφέρει φέτος, στη 18η διοργάνωσή του (19-30 Σεπτεμβρίου), το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote, προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να ξεχάσουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, παρακολουθώντας εμπνευσμένες κινηματογραφικές δημιουργίες απ’ όλο τον κόσμο.

Ετσι, εκτός από τη διατήρηση των πρωινών προβολών με το μειωμένο εισιτήριο των 4 ευρώ (3η συνεχόμενη χρονιά) και τη διατήρηση των βραδινών προβολών στην τιμή των 6 ευρώ (για 8η συνεχή χρονιά), το φεστιβάλ προχωράει σε περαιτέρω μείωση της τιμής του εισιτηρίου της πρώτης απογευματινής προβολής - σε κάθε κινηματογραφική αίθουσα -, στα 5 ευρώ! Παράλληλα, θέλοντας να δώσει μια οικονομική ανάσα στους άμεσα πληγέντες της οικονομικής κρίσης, μοιράζει συνολικά 2.000 εισιτήρια σε κατόχους κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ για ταινίες που θα προβληθούν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.

Αυτά τα 2.000 εισιτήρια αυτά θα κατανεμηθούν ως εξής:

150 δωρεάν διαπιστεύσεις ανέργων. Οι διαπιστεύσεις αυτές, θα έχουν τη μορφή των κανονικών δημοσιογραφικών διαπιστεύσεων και θ’ αντιστοιχούν σε 5 δωρεάν εισιτήρια για ταινίες της αρεσκείας του δικαιούχου. Αιτήσεις θα γίνονται στο γραφείο τύπου του φεστιβάλ με την επίδειξη της - επικυρωμένης και εν ισχύ - κάρτας ανεργίας και της αστυνομικής ταυτότητας, τις ημέρες Δευτέρα 10, Τρίτη 11, Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου. Για την αίτηση αυτή θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους μια φωτογραφία αστυνομικής ταυτότητας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

1250 ειδικές δωρεάν προσκλήσεις. Οι Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote θα διαθέτουν καθημερινά και για 10 ημέρες, 125 προσκλήσεις, οι οποίες θα εξασφαλίζουν στους δικαιούχους δωρεάν είσοδο. Οι προσκλήσεις (125 καθημερινά) θα διατίθενται από τις 19 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα, δωρεάν, από το Γραφείο Τύπου του φεστιβάλ. Η κάθε πρόσκληση θα αντιστοιχεί σε ένα δωρεάν εισιτήριο για μια προβολή της επόμενης μέρας και θα δίνεται, από το γραφείο τύπου, την προηγούμενη μέρα.

Το Γραφείου Τύπου του φεστιβάλ θα λειτουργεί στον πρώτο όροφο του βιβλιοπωλείου Ιανός (Σταδίου 24), καθημερινές από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 18.00 το απόγευμα.

Εκτός αυτού, θα κυκλοφορήσουν κάρτες διαρκείας των 10 και 25 προβολών και φέτος, για δεύτερη χρονιά, θα διατεθούν και κάρτες των 20 προβολών, πάντα με την σταθερή έκπτωση της τάξης του 50% ανά προβολή.

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, Νύχτες Πρεμιέρας Cosmote θα γίνει από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στους κινηματογράφους Odeon Οπερα 1 & 2, Δαναός 1 & 2 και Ιντεάλ.

Πάρτε εδώ μια πρώτη γεύση από το πρόγραμμα των φετινών Νυχτών Πρεμιέρας!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το επίσημο website του Φεστιβάλ.