Φεστιβάλ / Βραβεία

To «Rust and Bone» θα ανοίξει το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

στα 10

Η καινούρια ταινία του Ζακ Οντιάρ, μετά τις Κάννες, θα κάνει πρεμιέρα στις Αθηναϊκές Νύχτες.

Flix Team
To «Rust and Bone» θα ανοίξει το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας

Αμέσως μετά την προβολή του φιλμ στο φεστιβάλ των Καννών γράφαμε: «επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά πως πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους Γάλλους σκηνοθέτες, ο Ζακ Οντιάρ παραδίδει μια ταινία για «ακρωτηριασμένους» ανθρώπους που αναζητούν τα χαμένα τους άκρα, σε μια ταινία που βάζει ήδη από τώρα μια ισχυρή υποψηφιότητα για κάποιο από τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ».

Μπορεί τελικά να έμεινε εκτός των βραβείων, αλλά δεν έχει καμιά σημασία. Ο Ζακ Οντιάρ απέδειξε για μια ακόμη φορά την κλάση του, η Μαριόν Κοτιγιάρ, επιβεβαίωσε το ταλέντο και το θάρρος της και ο Ματίας Σένερτς στερέωσε ακόμη περισσότερο τη θέση του ως ένας από τους πιο στιβαρούς νέους Ευρωπαίους πρωταγωνιστές.

Η ιστορία της ταινίας ξεκινά στον Βορρά. Ο Αλί βρίσκεται με τον 5χρονο Σαμ στην αγκαλιά του. Είναι ο γιος του, τον γνωρίζει ελάχιστα. Χωρίς κάπου να μείνει, χωρίς χρήματα και χωρίς φίλους, ο Αλί βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της αδελφής του στην Αντίμπ. Εκεί, αμέσως όλα πηγαίνουν καλύτερα, η αδελφή του τους εγκαθιστά στο σπιτάκι του κήπου, ασχολείται με τον μικρό κι ο καιρός είναι ωραίος. Μετά από έναν καυγά σ’ ένα κλαμπ, το πεπρωμένο του Αλί διασταυρώνεται με αυτό της Στεφανί. Τη συνοδεύει στο σπίτι της και της δίνει το τηλέφωνό του. Εκείνος είναι φτωχός, εκείνη είναι όμορφη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Είναι μια πριγκίπισσα. Δεν έχουν τίποτα κοινό. Η Στεφανί εκπαιδεύει φάλαινες όρκα στο ενυδρείο Marineland. Αφότου το σόου μετατραπεί σε τραγωδία, ένα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα θα τους ξαναφέρει κοντά. Οταν ο Αλί την ξανασυναντά, εκείνη είναι εγκλωβισμένη σε μια αναπηρική καρέκλα. Εχει χάσει τα πόδια της και μαζί τα όνειρά της. Θα τη βοηθήσει απλά, χωρίς εμπάθεια, χωρίς οίκτο. Κι εκείνη θα ξαναζήσει.

Η έξοδός της στις Ελληνικές αίθουσες θα γίνει στις 22 Νοεμβρίου, αλλά η πρώτη της προβολή θα γίνει στο άνοιγμα των Νυχτών Πρεμιέρας στις 19 Σεπτεμβρίου στο Παλλάς της Βουκουρεστίου. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του φετινού φεστιβάλ είναι από τις 19 εως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε την άποψη του flix για την ταινία.

Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Rust and Bone».

Δείτε τρία αποσπάσματα από την ταινία.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για τις 18ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.