Φεστιβάλ / Βραβεία

Σκουριά και Κόκαλο: 3 teasers γεμάτα πάθος και απώλεια

στα 10

Λίγες μέρες πριν το «De Rouille et d’ Os» του Ζακ Οντιάρ κάνει πρεμιέρα στις Κάννες, τρία κλιπ αποκαλύπτουν μια ταινία πανέμορφη και ρομαντικά μοναχική.

Flix Team
Σκουριά και Κόκαλο: 3 teasers γεμάτα πάθος και απώλεια

Βασισμένη στα διηγήματα του Καναδού Κερκ Ντέιβιντσον, ενός συγγραφέα που πολλοί συγκρίνουν με τον Τσακ Πόλανικ, η ταινία του Οντιάρ μοιάζει σύμφωνα με τις υποσχέσεις που αφήνου τα υλικά που έχουμε ως τώρα δει, σαν ένας από τους διεκδικητές των μεγάλων βραβείων στο Φεστιβάλ των Καννών, που ξεκινά σε λίγες μέρες.

Η Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Ματίας Σένερτς του «Bullhead» κρατούν τους πρώτους ρόλους σε αυτό το δράμα που δείχνει ικανό να ραγίσει τις καρδιές μας και να επιβεβαιώσει τη θέση του δημιουργού του, ανάμεσα στους αληθινά μεγάλους του ευρωπαϊκού σινεμά.

Σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη της ταινίας, η ιστορία ξεκινά στον Βορρά. Ο Αλί βρίσκεται με τον 5χρονο Σαμ στην αγκαλιά του. Είναι ο γιος του, τον γνωρίζει ελάχιστα. Χωρίς κάπου να μείνει, χωρίς χρήματα και χωρίς φίλους, ο Αλί βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της αδελφής του στην Αντίμπ. Εκεί, αμέσως όλα πηγαίνουν καλύτερα, η αδελφή του τους εγκαθιστά στο σπιτάκι του κήπου, ασχολείται με τον μικρό κι ο καιρός είναι ωραίος. Μετά από έναν καυγά σ’ ένα κλαμπ, το πεπρωμένο του Αλί διασταυρώνεται με αυτό της Στεφανί. Τη συνοδεύει στο σπίτι της και της δίνει το τηλέφωνό του. Εκείνος είναι φτωχός, εκείνη είναι όμορφη και γεμάτη αυτοπεποίθηση. Είναι μια πριγκίπισσα. Δεν έχουν τίποτα κοινό. Η Στεφανί εκπαιδεύει φάλαινες όρκα στο ενυδρείο Marineland. Αφότου το σόου μετατραπεί σε τραγωδία, ένα τηλεφώνημα μέσα στη νύχτα θα τους ξαναφέρει κοντά. Οταν ο Αλί την ξανασυναντά, εκείνη είναι εγκλωβισμένη σε μια αναπηρική καρέκλα. Εχει χάσει τα πόδια της και μαζί τα όνειρά της. Θα τη βοηθήσει απλά, χωρίς εμπάθεια, χωρίς οίκτο. Κι εκείνη θα ξαναζήσει.

Δείτε εδώ τα τρία teasers του «Rust and Bone», ή «De Rouille et d’ Os», ή «Σκουριά και Κόκαλο», δείτε στο gallery τις φωτογραφίες και, με όποιον τίτλο, διαπιστώστε πόσο θέλετε να δείτε ολόκληρη την ταινία!
Διαβάστε περισσότερα για το «De Rouille et d’ Os» και δείτε το πρώτο τρέιλερ εδώ.