Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη κερδίζει το βραβείο Cineuropa στο Φεστιβάλ του Σεράγεβο

στα 10

Η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της Χριστίνας Ιωακειμίδη συμμετείχε στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο. Το κινηματογραφικό portal Cineuropa το ξεχώρισε δίνοντάς του το βραβείο του.

Το «Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη κερδίζει το βραβείο Cineuropa στο Φεστιβάλ του Σεράγεβο

«Το βραβείο απονέμεται από το πόρταλ Cineuropa, το site που είναι αφιερωμένο στο ευρωπαϊκό σινεμά και τους επαγγελματίες του σινεμά, και δίνεται στην ταινία που εκτός από αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική αξία, προωθεί την ιδέα του ευρωπαϊκού διαλόγου και της συμπερίληψης. Η αξία του βραβείου είναι 5000 ευρώ.»

Το «Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη, δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της μετά το «Χάρισμα», κέρδισε το βραβείο του Cineuropa, που δίνεται στο τμήμα των παράλληλων βραβείων του Φεστιβάλ του Σεράγεβο. Η ταινία έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο που φέτος διεξήχθη από τις 11 έως και τις 18 Αυγούστου. Το «Μέντιουμ» διαγωνίστηκε ανάμεσα σε 11 ταινίες για τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ. Μαζί του το πρόσφατα βραβευμένο στο Λοκάρνο «Animal» της Σοφίας Εξάρχου, αλλά και το ελληνικής συμπαραγωγής «Day of the Tiger» του Αντρέι Τανάσε.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη.

μέντιουμ

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Συμπάρδη που κυκλοφόρησε το 1987, το «Μέντιουμ» είναι μια ιστορία ενηλικίωσης που γυρίστηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2022.

Στο μεταίχμιο της ενηλικίωσης και έχοντας χάσει πρόσφατα τη μητέρα της, η Ελευθερία έρχεται στην Αθήνα από την επαρχία για να επισκεφθεί την μεγάλη της αδερφή, την οποία βρίσκει ερωτευμένη και ετοιμόγεννη. Περιπλανώμενη στο Αυγουστιάτικο καμίνι μιας άγνωστης μεγαλούπολης που βράζει, γνωρίζει το ξύπνημα της σεξουαλικής επιθυμίας στο πρόσωπο του αινιγματικού Αγγελου, ο οποίος την παρασύρει στον εκκεντρικό του κόσμο και το ριψοκίνδυνο στρόβιλο του πρώτου έρωτα.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η πρωτοεμφανιζόμενη Αγγελική Μπεβεράτου στον ρόλο της Ελευθερίας, ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου στον ρόλο του Αγγελου, η Κατερίνα Ζησούδη στον ρόλο της Αλεξάνδρας της αδερφής της Ελευθερίας και η Μάρθα Φριντζήλα στον ρόλο της Αννας, του μέντιουμ και φίλης του Αγγελου.

Το «Μέντιουμ», είναι μια παραγωγή της Ekso Productions, σε συμπαραγωγή με την Red Carpet. Εχει πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της ΕΡΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Bulgarian National Film Centre και του ΕΚΟΜΕ. Παραγωγοί είναι οι Γιώργος Νούσιας, Λουίζος Ασλανίδης, Χριστίνα Ιωακειμίδη και Veselka Kyryakova.

Μέντιουμ | Σκηνοθεσία, Σενάριο: Χριστίνα Ιωακειμίδη | Παίζουν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Κατερίνα Ζησούδη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Νατάσα Εξηνταβελώνη και η Μάρθα Φριντζήλα | Διεύθυνση φωτογραφίας: Πέτρος Νούσιας | Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος | Μουσική: Τεντ Ρέγκλης | Σκηνικά: Δήμητρα Σουρλαντζή | Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα | Ηχοληψία: Ξενοφών Κοντόπουλος | Μιξάζ: Ivan Andreev και Alexandar Simeonov

μέντιουμ αφίσα