Φεστιβάλ / Βραβεία

Το «Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη είναι έτοιμο για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Σεράγεβο

στα 10

Πρώτες εικόνες αποκλειστικά στο Flix για τη δεύτερη μεγάλου μήκους της Χριστίνας Ιωακειμίδη.

Το «Μέντιουμ» της Χριστίνας Ιωακειμίδη είναι έτοιμο για την παγκόσμια πρεμιέρα του στο Φεστιβάλ του Σεράγεβο

Δεκατρία χρόνια μετά από το υπέροχο και έτοιμο να ανακαλυφθεί ξανά ντεμπούτο της, το «Χάρισμα» του 2010, η Χριστίνα Ιωακειμίδη επιστρέφει με το «Μέντιουμ», τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία της που ετοιμάζεται για την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 29ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο που φέτος διεξάγεται από τις 11 έως και τις 18 Αυγούστου.

Το «Μέντιουμ» διαγωνίζεται ανάμεσα σε 11 ταινίες για τα μεγάλα βραβεία του Φεστιβάλ. Μαζί του το «Animal» της Σοφίας Εξάρχου, αλλά και το ελληνικής συμπαραγωγής «Day of the Tiger» του Αντρέι Τανάσε.

μέντιουμ

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιώργου Συμπάρδη που κυκλοφόρησε το 1987, το «Μέντιουμ» είναι μια ιστορία ενηλικίωσης που γυρίστηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2022.

Στο μεταίχμιο της ενηλικίωσης και έχοντας χάσει πρόσφατα τη μητέρα της, η Ελευθερία έρχεται στην Αθήνα από την επαρχία για να επισκεφθεί την μεγάλη της αδερφή, την οποία βρίσκει ερωτευμένη και ετοιμόγεννη. Περιπλανώμενη στο Αυγουστιάτικο καμίνι μιας άγνωστης μεγαλούπολης που βράζει, γνωρίζει το ξύπνημα της σεξουαλικής επιθυμίας στο πρόσωπο του αινιγματικού Αγγελου, ο οποίος την παρασύρει στον εκκεντρικό του κόσμο και το ριψοκίνδυνο στρόβιλο του πρώτου έρωτα.  

μέντιουμ

Στην ταινία πρωταγωνιστούν η πρωτοεμφανιζόμενη Αγγελική Μπεβεράτου στον ρόλο της Ελευθερίας, ο Νικολάκης Ζεγκίνογλου στον ρόλο του Αγγελου, η Κατερίνα Ζησούδη στον ρόλο της Αλεξάνδρας της αδερφής της Ελευθερίας και η Μάρθα Φριντζήλα στον ρόλο της Αννας, του μέντιουμ και φίλης του Αγγελου.

Το «Μέντιουμ», είναι μια παραγωγή της Ekso Productions, σε συμπαραγωγή με την Red Carpet. Εχει πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της ΕΡΤ, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Bulgarian National Film Centre και του ΕΚΟΜΕ. Παραγωγοί είναι οι Γιώργος Νούσιας, Λουίζος Ασλανίδης, Χριστίνα Ιωακειμίδη και Veselka Kyryakova.

Δείτε εδώ - αποκλειστικά στο Flix - μια σκηνή από το «Μέντιουμ»:

Μέντιουμ | Σκηνοθεσία, Σενάριο: Χριστίνα Ιωακειμίδη | Παίζουν: Αγγελική Μπεβεράτου, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Κατερίνα Ζησούδη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Νατάσα Εξηνταβελώνη και η Μάρθα Φριντζήλα | Διεύθυνση φωτογραφίας: Πέτρος Νούσιας | Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος | Μουσική: Τεντ Ρέγκλης | Σκηνικά: Δήμητρα Σουρλαντζή | Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα | Ηχοληψία: Ξενοφών Κοντόπουλος | Μιξάζ: Ivan Andreev και Alexandar Simeonov

μέντιουμ αφίσα