Buzz

Νεκρός στα 54 του χρόνια ο Μάθιου Πέρι

στα 10

Ο Μάθιου Πέρι, ο Τσάντλερ Μπινγκ από τη σειρά «Τα Φιλαράκια» βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σε ηλικία 54 ετών.

Νεκρός στα 54 του χρόνια ο Μάθιου Πέρι

Ο Μάθιου Πέρι, ο Τσάντλερ Μπινγκ από τη σειρά «Τα Φιλαράκια» βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του σε ηλικία 54 ετών, ανέφεραν αμερικανικά ΜΜΕ το βράδυ του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Los Angeles Times, η αστυνομία τον βρήκε νεκρό μέσα σε μπανιέρα στο σπίτι του στο Λος Αντζελες.

Δεν έχουν προκύψει ενδείξεις ότι ο θάνατός του οφειλόταν σε εγκληματική ενέργεια. Η πιο πιθανή αιτία μοιάζει αυτή τη στιγμή ο πνιγμός.

Μερικά λεπτά σιγής ήταν το αφιέρωμα που έκανε την ώρα της είδησης του θανάτου του το Saturday Night Live που βρισκόταν στον αέρα.

Διαβάστε ακόμη: «Ηταν φιλαράκι μας μέχρι το τέλος». Το Χόλιγουντ αποχαιρετά τον Μάθιου Πέρι

matthew perrry young

Το 2022 ο Μάθιου Πέρι είχε αποκαλύψει τον αγώνα που έδινε με τα ναρκωτικά και το αλκοόλ στο βιβλίο «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing», αποκαλύπτωντας ότι ήταν νηφάλιος μόνο στην ένατη σεζόν της σειράς, πως είχε συμμετάσχει σε 6000 συναντήσει των Ανώνυμων Αλκοολικών, πως είχε κάνει 14 εγχειρήσεις και είχε επιχείρησει 15 αποτοξινώσεις.

«Γεια σας, με λένε Μάθιου, αν και μπορεί να με γνωρίζετε με άλλο όνομα. Οι φίλοι μου με λένε Μάτι. Και θα έπρεπε να είμαι νεκρός», έγραφε ο Πέρι στον πρόλογο του «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing». «Δεν γράφω τίποτα από αυτά για να με λυπηθεί κανείς - γράφω αυτές τις λέξεις επειδή κάποιος άλλος μπορεί να μπερδευτεί από το γεγονός ότι ξέρει ότι πρέπει να σταματήσει να πίνει - όπως εγώ, έχει όλες τις πληροφορίες και καταλαβαίνει τις συνέπειες - αλλά ακόμα δεν μπορεί να σταματήσει να πίνει. Δεν είστε μόνοι, αδερφοί μου».

matthew perry

Ο Πέρι γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1969 στο Πλίμουθ της Μασαχουσέτης. Μητέρα του είναι η Καναδή δημοσιογράφος Σούζαν Μαρί Μόρισον, και πατέρας του ο ηθοποιός και πρώην μοντέλο Τζον Μπένετ Πέρι. Μετά το διαζύγιο των γονιών του, μεγάλωσε με τη μητέρα του στην Οττάβα του Οντάριο. Ο πατριός του είναι ο Κιθ Μόρισον, βετεράνος παρουσιαστής του «Dateline» του NBC News.

Σε ηλικία 15 ετών, ο Μάθιου Πέρι μετακόμισε στο Λος Αντζελες για να ακολουθήσει την υποκριτική και παρακολούθησε το The Buckley School στο Sherman Oaks μέχρι που αποφοίτησε το 1987. Εκείνη τη χρονιά, ο Πέρι έπαιξε τον ρόλο του Τζαζ Ράσελ στην κωμική σειρά του Fox «Second Chance», μετέπειτα πιο γνωστό ως «Boys Will Be Boys».

Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε το 1988 στο «A Night in the Life of Jimmy Reardon», ενώ συμμετείχε σε επεισόδια του «Growing Pains» το 1989 και στο «Sydney» του CBS το 1990, αλλά και στα «Who's the Boss?», «Beverly Hills, 90210», «Home Free», μέχρι που το 1994 το «Friends» έγινε μία από τις μια από τις πιο δημοφιλείς και πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές όλων των εποχών, κάνοντας τον Μάθιου Πέρι, αλλά και τα υπόλοιπα έξι «φιλαράκια» από τους μεγαλύτερους σταρ της βιομηχανίας.

friends reunion 607 5

Κατά τη διάρκεια και μετά το «Friends», o Μάθιου Πέρι είχε επίσης βασικούς ρόλους στο «Ally McBeal» του Fox και στο «The West Wing» του NBC. Το 2006, μετά το τέλος του «West Wing», ο Ααρον Σόρκιν χρησιμοποίησε τον Πέρι και τον Μπράνλει Γουίτφορντ για το «Studio 60 on the Sunset Strip», που κόπηκε μετά από μια σεζόν, αλλά κέρδισε πόντους φανατικών θαυμαστών τα επόμενα χρόνια.

Στη σεζόν 2011-2012, ο Πέρι συνδημιούργησε και πρωταγωνίστησε δίπλα στην Αλισον Τζάνεϊ στην κωμωδία του ABC «Mr. Sunshine», στο οποίο έπαιξε έναν καταπατημένο από τις καιρικές συνθήκες μάνατζερ μιας αθλητικής αρένας δεύτερης κατηγορίας του Σαν Ντιέγκο. Ο χαρακτήρας σχεδιάστηκε για να σκιαγραφήσει τον αγώνα του Μάθιου Πέρι για μια κανονική ζωή και καριέρα, μετά από χρόνια καταχρήσεων.

Το 2015, ο Πέρι υπήρξε μοχλός στο reboot του «Τhe Odd Couple» που προβλήθηκε για τρεις σεζόν.

Μια από τις τελευταίες του εμφανίσεις μαζί με τα υπόλοιπα «Φιλαράκια» ήταν στο πολυσυζητημένο reunion του 2021.

Διαβάστε ακόμη: Ο,τι ξέρω στη ζωή, το έμαθα από τα «Φιλαράκια»!