Industry

Μάθετε το πρόγραμμα MEDIA απ' έξω και ανακατωτά!

στα 10

Με μια ενημερωτική ημερίδα, το ελληνικό γραφείο του ευρωπαϊκού προγράμματος MEDIA και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, προσκαλεί τους ενδιαφερόμενους κινηματογραφιστές και παραγωγούς να μάθουν τα πάντα γύρω από τις νέες προκυρήξεις του MEDIA και να ενημερωθούν για την πολύπλευρη υποστήριξη του προγράμματος σε όλο το φάσμα της κινηματογραφικής παραγωγής και διανομής στην Ελλάδα.

Flix Team
Μάθετε το πρόγραμμα MEDIA απ' έξω και ανακατωτά!

Η ενημερωτική ημερίδα του MEDIA θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου 2012 στο Κέντρο Επιστήμης, Κοινωνίας και Τέχνης CAID, ενώ στο πλαίσιό της θα παρουσιαστούν παρουσιαστούν οι τρόποι υποστήριξης του MEDIAστους ανεξάρτητους παραγωγούς, όπως η χρηματοδότηση της ανάπτυξης της παραγωγής μίας ταινίας μυ-θοπλασίας, τεκμηρίωσης, κινουμένων σχεδίων και διαδραστικών έργων (Single & Slate Funding), η χρημα-τοδότηση πίστωσης και ασφάλισης για οπτικοακουστικές παραγωγές (i2i Audiovisual) και της τηλεοπτικήςμετάδοσης των οπτικοακουστικών έργων (TV Broadcasting).

Ταυτόχρονα οι ενδιαφερόμενοι κινηματογραφιστές θα ενημερωθούν για τις νέες προκηρύξεις του MEDIA, ενώ θα δοθεί έμφαση στην τρέχουσα προκήρυξη υποβολής προτάσεων MEDIADevelopment, της οποίας η προθεσμίας υποβολής λήγει στις 23 Νοεμβρίου 2012.

Τις παρουσιάσεις των προγραμμάτων και των δράσεων του MEDIA θα διαδεχθούν κατ’ ιδίαν συμβουλευτικές συναντήσεις, διάρκειας 30’ ανά προτεινόμενο σχέδιο,οι οποίες θα έχουν καθοριστεί με σχετικές δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων πριν τη διεξαγωγή τηςημερίδας.

Οι παραγωγοί που επιθυμούν να υποβάλλουν πρόταση χρηματοδότησης του σχεδίου τους στοMEDIA θα συζητήσουν για τις προτάσεις τους και θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν τις πιθανότητεςεπιτυχίας τους.

Την παρουσίαση των προγραμμάτων ανάπτυξης κινουμένων σχεδίων και διαδραστικών έργων και τις αντί-στοιχες συμβουλευτικές συναντήσεις θα επιμεληθεί ο κ. Παναγιώτης Κυριακουλάκος, Λέκτορας Πληροφορι-κής Κινηματογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Αναλυτικό πρόγραμμα ημερίδας

  • 10.00-10.30: Προσέλευση – εγγραφή-
  • 10.30-11.15: Παρουσίαση των προκηρύξεων MEDIA
  • 11.15-12.00: Παρουσίαση των κριτηρίων αξιολόγησης των προτάσεων
  • 12.00 -12.30: Διάλειμμα – τελικές διευθετήσεις για τις συμβουλευτικές συναντήσεις
  • 12.30-17.00: Κατ’ ιδίαν συμβουλευτικές συναντήσεις

Η ενημερωτική ημερίδα θα διεξαχθεί στους χώρους του Κέντρου Επιστήμης, Κοινωνίας και Τέχνης CAID (Σπ.Πολυκράτους 6 και Πειραιώς 260, Ρέντη, πίσω από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών). Το CAID εξυπηρετείταιαπό τις λεωφορειακές γραμμές 049 και 914, στάση Υφαντήριο (αμέσως μετά την ΑΣΚΤ).

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site του ελληνικού γραφείου του MEDIA.