Industry

Ματαιώνεται η ετήσια συνάντηση των Europa Cinemas στην Αθήνα. Μαντέψτε γιατί...

στα 10

Με μια λακωνική φράση στο site του Europa Cinemas, ανακοινώθηκε ότι η σύνοδος των μελών της ένωσης ευρωπαικών κινηματογράφων που θα γινόταν από τις 17 ως τις 20 Νοεμβρίου στην Αθήνα, ματαιώνεται. Για τους λόγους, ρίξτε απλά μια ματιά γύρω σας...

Ματαιώνεται η ετήσια συνάντηση των Europa Cinemas στην Αθήνα. Μαντέψτε γιατί...
«Not in Athens any more...». Πλάνο από το υπεριφιλόδοξο, επικό ντοκιμαντέρ του Μαρκ Κάζινς«The Story of Film: An Odyssey», αποσπάσματα του οποίο θα προβάλλονταν στην σύσκεψη

Η σύνοδος των μελών της Europa Cinemas ενός πανευρωπαϊκού δικτύου αιθουσών για την προώθηση του κινηματογράφου της ηπείρου μας, λαμβάνει χώρα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια και αποτελείται από μια σειρά συζητήσεων, workshops και διαλέξεων καθώς και προβολών των καλύτερων νέων ταινιών από την Ευρώπη. Ανάμεσα στους τίτλους που θα προβάλλονταν φέτος, θα ήταν πολυαναμένόμενες πρεμιέρες όπως ο «Αδικος Κόσμος» του Φίλιππου Τσίτου.

Στο πρόγραμμα της φετινής συνάντησης (που θα λάμβανε χώρα στο ξενοδοχείο Hilton και οι προβολές στις αίθουσες του κινηματογράφου «Νανά»), όπως είχε ανακοινωθεί, συμπεριλαμβάνονταν θεματικές ενότητες για το digital cinema, την «εκπαίδευση» και μεγέθυνση του κοινού, καθώς και μια κουβέντα για την Ελληνική παραγωγή, τις δυνατότητές της και τους τρόπους προώθησής της στο εξωτερικό.

Περίπου πεντακόσιοι επισκέπτες από το εξωτερικό αναμένονταν για την τριήμερη σύνοδο, ανάμεσά τους παραγωγοί, διανομείς και sales agents. Επίσημη ανακοίνωση για τους λόγους της ματαίωσης δεν έχει γίνει ακόμη, όμως η κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, οι αναταραχές, οι συνεχείς απεργίες στα μέσα μεταφοράς, τα προβλήματα στο αεροδρόμιο κι ο φόβος επεισοδίων που είναι η καθημερινότητά μας εδώ και μήνες, μάλλον εξηγούν το γιατί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόσκληση που στάλθηκε στους συμμετέχοντες πριν μήνες αναφερόταν ότι θα ήταν καλό να μάθουν από πριν την πολιτική της αεροπορικής τους εταιρίας για αποζημιώσεις σε περίπτωση ματαίωσης πτήσεων.

Στενάχωρα νέα, σε μια περίοδο που δεν έχεις στ αλήθεια πολλούς λόγους για να νιώθεις αισιόδοξος...