Buzz

Ο Μάρτιν Σκορσέζε υπερασπίζεται την διάρκεια του «Killers of the Flower Moon»

στα 10

Σύμφωνα με εκείνον εφόσον ο κόσμος μπορεί να καθίσει για ώρες μπροστά από μια οθόνη και να βλέπει σειρές, θα μπορεί να κάτσει για 206 λεπτά σε ένα σινεμά και να δει την ταινία του.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε υπερασπίζεται την διάρκεια του «Killers of the Flower Moon»

Το «Killers of the Flower Moon» του Μάρτιν Σκορσέζε είναι ίσως η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινίας της φετινής σεζόν, φτάνοντας τα 206 λεπτά (ή αν θέλετε τις 3 ώρες και 26 λεπτά), ξεπερνώντας ακόμα και την διάρκεια του «Οπενχάιμερ» (το οποίο έφτανε σχεδόν τις 3 ώρες). Η τεράστια διάρκειά της ίσως κάνει αρκετούς να την προσπεράσουν αλλά, σύμφωνα με τον Σκορσέζε, δεν θα έπρεπε να τους φοβίσει.

Μιλώντας στην εφημερίδα Hindustan Times, ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης υπερασπιστικέ της διάρκεια της νέας του ταινίας λέγοντας πως το κοινό έχει συνηθίσει κάτι τέτοιο μιας και βλέπει με τις ώρες σειρές σε κάποια διαδικτυακή πλατφόρμα. «Ο κόσμος λέει ότι είναι τρεις ώρες, αλλά κάποιος μπορεί να καθίσει μπροστά στην τηλεόραση και να δει κάτι για πέντε ώρες. Επίσης, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που παρακολουθούν θέατρο για 3μιση ώρες. Υπάρχουν πραγματικοί ηθοποιοί στη σκηνή, δεν μπορείς να σηκωθείς και να περπατήσεις. Του δίνετε αυτόν τον σεβασμό. Δώστε λίγο σεβασμό στον κινηματογράφο».

Και συνέχισε λέγοντας πως «στην περίπτωση του “Killers of the Flower Moon” θα πρέπει να τη δούμε στη μεγάλη οθόνη. Δεν σκοπεύαμε να κάνουμε ένα blockbuster αλλά μια ταινία την οποία πρέπει να παρακολουθήσετε στη μεγάλη οθόνη. Για τις άλλες ταινίες που έκανα; Μάλλον όχι. Μερικές φορές, είναι και η δύναμη της εικόνας, αν παίζει καλά σε μικρότερη οθόνη, αυτό είναι ενδιαφέρον. Το “Killers” θα μπορούσε να παίξει σε μια μικρή οθόνη, αλλά για να βυθιστείτε πραγματικά, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο».

Διαβάστε ακόμα: Ο Μάρτιν Σκορσέζε προειδοποιεί για τους κινδύνους των υπερηρωικών ταινιών

Killers of the Flower Moon

Με μπάτζετ πάνω από 200 εκατομμύρια δολάρια η ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ντέιβιντ Γκραν και αφηγείται μια αληθινή ιστορία. Μάς επιστρέφει στην Οκλαχόμα του 1920, όταν η ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου στο έδαφός της την μεταμορφώνει σε ένα από τα πιο πλούσια μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Και είναι η ίδια περίοδος που μέλη της Ινδιάνικης φυλής Osage Nation, που παραδοσιακά ζούσε στην περιοχή, αρχίζουν να δολοφονούνται το ένα μετά το άλλο. Το FBI, το οποίο μόλις έχει συσταθεί, θα κληθεί να ερευνήσει τις «ανεξήγητες» αυτές δολοφονίες τις οποίες, προφανώς η μυρωδιά του πετρελαίου και το χρώμα του χρήματος κάνει πιο δύσκολη την διαλεύκανση.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπρένταν Φρέιζερ, Τζέσι Πλέμονς, Τζον Λίθγκοου και Λίλι Γκλάντστοουν.

Η ταινία «Killers of the Flower Moon» θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 19 Οκτωβρίου από την Feelgood Entertainment.