Φεστιβάλ / Βραβεία

Αφίσα για τα «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση

στα 10

Λίγο πριν την πρεμιέρα του στο 62ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το πρώτο μεγάλου μήκους φιλμ μυθοπλασίας του Γιώργου Γούση τα βλέπει όλα... ροζ.

Flix Team
Αφίσα για τα «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση

Η Έλενα είναι χορεύτρια και οδηγεί μόνη της προς άγνωστο προορισμό, όταν, σε μια απόφαση της στιγμής, αλλάζει πορεία και μπαίνει στο φέρυ για ένα νησί. Το εσωτερικό βάρος που κουβαλάει, θα το μοιραστεί με έναν άνδρα που συναντάει τυχαία, τον Αντώνη, ο οποίος κουβαλάει ένα μεταλλικό κουτί και μαζί θα ξεκινήσουν να περιπλανιούνται στο νησί, ψάχνοντας ένα ωραίο μέρος για να το θάψουν.

Αυτή είναι υπόθεση της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας μυθοπλασίας του Γιώργου Γούση που τον γνωρίζαμε ως κομίστα και τον ξαναγνωρίσαμε ως σκηνοθέτη με το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Ο Χειροπαλαιστής» που απέσπασε και το βραβειο Ιρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Με πρωταγωνιστές την Ελενα Τοπαλίδου και τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο, τα «Μαγνητικά.Πεδία» έρχονται με τη φόρα μιας τυχαίας συνάντησης που αλλάζει τα πάντα για δύο ανθρώπους σε έναν ξένο τόπο και προκαλούν το συναίσθημα όχι μόνο με τη διαδρομή τους αλλά με τη fluorescent, αναλογική - σαν found footage ή μια ανάμνηση - χαρτογράφησή της. Οπως ακριβώς συμβαίνει και με την αφίσα της ταινίας που μπορείτε να δείτε παρακάτω, λίγο πριν η ταινία κάνει την πρεμιέρα της στο 62ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, στο διαγωνιστικό τμήμα Film Forward.

μαγνητικά πεδία αφίσα

Το Flix βρίσκεται στο 62ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσει ταινίες, να γράψει γι' αυτές και να καταγράψει την αίσθηση της «επιστροφής στο σπίτι». Μείνετε συντονισμένοι εδώ.