Buzz

To «Mad God» του Φιλ Τίπετ είναι ένα επικό φιλμ που χρειάστηκε 34 χρόνια για να ολοκληρωθεί

στα 10

Ο θρύλος των ειδικών εφέ, βραβευμένος με δύο Οσκαρ Φιλ Τίπετ ξεκίνησε την stop motion περιπέτεια του «Mad God» το 1987, και το φιλμ μόλις προβλήθηκε στο φεστιβάλ του Λοκάρνο.

To «Mad God» του Φιλ Τίπετ είναι ένα επικό φιλμ που χρειάστηκε 34 χρόνια για να ολοκληρωθεί

Εχοντας μαθητεύσει δίπλα στον Χάρι Χαριχάουζεν κι έχοντας δουλέψει σε όλες (οκ ίσως όχι σε όλες) τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που έχετε δει, ο Φιλ Τίπετ είναι δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένας ζωντανός θρύλος του Χόλιγουντ.

Το 1987, ξεκίνησε να δουλεύει σε ένα προσωπικό του project, θέλοντας όπως λέει να αφήσει ελεύθερα σε μια ταινία, όλα τα πλάσματα που γεννούσε η φαντασία του και οι εφιάλτες του σε έναν κόσμο που θα κατασκεύαζε με τα ίδια του τα χέρια.

Δείτε ακόμη: Το «After Blue» είναι ένα ακόμη κινηματογραφικό trip του Μπερτράν Μαντικό

Mad god

Δουλεύοντας την ταινία παράλληλα με τα blockbuster στα οποία έκανε τα ειδικά εφέ, ο Τίπετ εργαζόταν ακούραστα πάνω στο δικό του φιλμ, μέχρι την στιγμή που βλέποντας τα ρεαλιστικά ειδικά εφέ στο «Jurassic Park», αναρωτήθηκε αν μια stop motion ταινία έχει ακόμη λόγο ύπαρξης. Και λίγο αργότερα οι αμφιβολίες του τον έκαναν να σταματήσει.

Mad god

Χρόνια αργότερα οι συνεργάτες του στο στούντιο των ειδικών εφέ του, ανακάλυψαν δεκάδες κούκλες με τις κούκλες της ταινία και το υλικό που είχε ήδη γυρίσει και τον έπεισαν να συνεχίσει.

Mad god

Και τώρα, 34 χρόνια μετά, το «Mad God» είναι έτοιμο για να μας βυθίσει σε έναν εφιαλτικό κόσμο που φέρνει κοντά τις πιο απροσδόκητες επιρροές και πλάθει εικόνες που δεν μοιάζουν με τίποτα που έχετε δει. Το τρέιλερ του φιλμ δίνει μια πρώτη, θεαματική γεύση.

Δείτε επίσης: Ενας από τους πιο διάσημους δημιουργούς deepfake video δουλεύει πλέον για την Lucasfilm