Buzz

Ενας από τους πιο διάσημους δημιουργούς deepfake video δουλεύει πλέον για την Lucasfilm

στα 10

O Shamook, ο καλλιτέχνης που διόρθωσε τα εφέ του νεαρού Λουκ Σκάιγουοκερ στην τελευταία σεζόν του «The Mandalorian», δουλεύει πλέον στην ILM.

Ενας από τους πιο διάσημους δημιουργούς deepfake video δουλεύει πλέον για την Lucasfilm

Οσοι έχουν παρακολουθήσει την τελευταία σεζόν του «The Mandalorian» πέρσι σίγουρα θυμούνται την εμφάνιση του νεαρού Λουκ Σκάιγουοκερ στις τελευταίες σκηνές του τελευταίου επεισοδίου. Χρησιμοποιώντας την τεχνική του deepfake, οι καλλιτέχνες στην Industrial Light & Magic έκαναν τον Μαρκ Χάμιλ ξανά νέο με το τελικό αποτέλεσμα να δείχνει κάπως περίεργο.

Ομως ο YouTuber Shamook, γνωστός για τα deepfake βίντεο του, διόρθωσε τις σκηνές εκείνες και δημοσίευσε ένα καινούργιο βίντεο το οποίο φαίνεται πως εντυπωσίασε την Lucasfilm τόσο ώστε να του προσφέρει δουλειά στην ILM ως Senior Facial Capture Artist.

Διαβάστε ακόμα: Εκτός του «The Mandalorian» η Τζίνα Καράνο

mandalorian 2

Και αυτό έχει μια λογική αν αναλογιστεί κάποιος πως το στούντιο χρησιμοποιεί ολοένα και περισσότερο παλιούς ή και ακόμα νεκρούς χαρακτήρες για να τους εμφανίσει πιο νέους στις ταινίες τους, όπως τους Πίτερ Κάσινγκ και την Κάρι Φίσερ στο «Rogue One: A Star Wars Story» και ίσως δούμε κάτι ανάλογο και στο «Ιντιάνα Τζόουνς 5».

Πάντως δεν είναι η μόνη δουλειά που ο Shamook είχε αναλάβει τελευταία μιας και πρόσφατα έβαλε το πρόσωπο ενός νεαρού Πολ ΜακΚάρτνεϊ στο βίντεο κλιπ του «Find My Way» από το άλμπουμ του «Ill Imagined».