Industry

Μείωση του εισιτηρίου των θερινών κινηματογράφων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

στα 10

Επιτέλους ανακοινώθηκε η μείωση του ΦΠΑ στο εισιτήριο των σινεμά, θερινών προς το παρόν.

Μείωση του εισιτηρίου των θερινών κινηματογράφων ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Εχουμε τις επικεφαλίδες, περιμένουμε και τις λεπτομέρειες. Στο διάγγελμα που μόλις εκφώνησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου ανακοίνωσε μέτρα συνολικού ύψους 17 δισεκατομμυρίων ευρώ που θα αφορούν σε μείωση φορολογικών συντελεστών και στην παροχή ρευστότητας σε επιχειρήσεις, συμπεριέλαβε και τον κινηματογράφο, μάλλον πιο ουσιαστικά απ' ό,τι η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, στη δική της πρόσφατη ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμη: Η πρωτοβουλία Support Art Workers απαντά, διεξοδικά και με ακρίβεια, στην ανακοίνωση της Λίνας Μενδώνη για τη στήριξη του πολιτισμού

Ο Πρωθυπουργός είπε, «Μειώνουμε τον ΦΠΑ στα προϊόντα καφέ και στα μη αλκοολούχα ποτά. Αλλά και στα εισιτήρια των θερινών σινεμά. Οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού περιλαμβάνονται και αυτοί στο νέο πρόγραμμα. Και θα ενισχυθούν περισσότερο με ειδικές πρόνοιες στις εβδομάδες που έρχονται.»

Η μείωση του ΦΠΑ στα θερινά θα σημαίνει φθηνότερο εισιτήριο για το κοινό, άρα κίνητρο για μεγαλύτερη προσέλευση, χωρίς να λιγοστέψουν τα έσοδα των αιθουσαρχών και, κατ' επέκταση, διανομέων. Περιμένουμε να δούμε πόση θα είναι η μείωση, ελπίζοντας ότι θα πάει, από το τωρινό 24%, στο 6% όπως ισχύει για όλα τα άλλα θεάματα. Θέλουμε να πιστεύουμε, βέβαια, ότι αυτή η μείωση θα επεκταθεί, καλά να είμαστε και στις χειμερινές αίθουσες. Κι ανυπομονούμε να δούμε ποιες είναι οι «ειδικές πρόνοιες» για τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού.

Διαβάστε ακόμη: Η επόμενη μέρα στο ελληνικό σινεμά – A Work in Progress…