Buzz

H Warner ήθελε ο Πίτερ Τζάκσον να σκοτώσει ένα χόμπιτ στην τριλογία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

στα 10

Σύμφωνα με τον Ντόμινικ Μόναχαν ένα από τα χόμπιτ δεν θα είχε επιζήσει μέχρι το τέλος αν ο Πίτερ Τζάκσον δεν είχε πατήσει το πόδι του στις αλλαγές του στούντιο.

H Warner ήθελε ο Πίτερ Τζάκσον να σκοτώσει ένα χόμπιτ στην τριλογία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

Η κινηματογραφική μεταφορά της τριλογίας του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» από τον Πίτερ Τζάκσον θεωρείτε μια αρκετά πιστή μεταφορά του επικού και μεγαλειώδους έργου του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Αλλά σχεδόν πάντα υπάρχουν και εκείνα τα μεγάλα κεφάλια των στούντιο τα οποία προτείνουν μερικές αλλαγές πιστεύοντας πως έτσι θα κάνουν την ταινία καλύτερη, και εδώ μια από αυτές λίγο τόλμησε να κοστίσει την ζωή ενός χόμπιτ.

Μιλώντας στο IGN ο Ντόμινικ Μόναχαν, ο οποίος πρωταγωνίστησε στις ταινίες στον ρόλο του Μέρι, μίλησε για διάφορα παρασκήνια από τα γυρίσματα αλλά και για μια αποκάλυψη ότι το στούντιο είχε ζητήσει από τον Τζάκσον να σκοτώσει ένα από τα χόμπιτ, παρόλο που στα βιβλία και τα τέσσερα καταφέρνουν να επιβιώσουν ως το τέλος.

Διαβάστε ακόμα: «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» αποκτά anime ταινία με τίτλο «The War of Rohirrim»

lord of the rings

«Πάλι καλά που δεν έγινε γιατί αυτό ο κάποιος [που θα πέθαινε] μπορεί να ήμουν εγώ. Σίγουρα. Σίγουρα δεν θα σκότωναν τον Φρόντο και τον Σαμ και αυτοί που μένουν είναι ο Μέρι και ο Πίπιν. Δεν θα σκότωναν τον Πίπιν γιατί έχει μια δυνατή ιστορία με τον Γκάνταλφ, οπότε σίγουρα θα ήμουν εγώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μόναχαν στο IGN.

Αν και υπήρχαν κάποιες αλλαγές από τα βιβλία, με μερικούς χαρακτήρες να μένουν εκτός ταινίες και κάποιους άλλους να έχουν μικροαλλάγες στις ιστορίες τους, αλλά ο επιμονή και η αγάπη του για το έργο του Τόλκιν έσωσε την ταινία από τέτοιου είδους δραστικές αλλαγές. Και εδώ που τα λέμε ευτυχώς γιατί η ταινία θα έχανε αρκετά από την ψυχή και το νόημά της αφήνοντας για χάρη φτηνού μελοδραματισμού.

«Νομίζω πως ο Πιτ είχε πολύ σωστά πει τότε πως “πρόκειται για ένα εξαιρετικό κομμάτι γραπτού λόγου και πρέπει να μείνουμε πιστοί σε αυτό το κείμενο.” Και επέμενε στην άποψη του. Ναι, του είμαι ευγνώμων που δεν έγινε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Μόναχαν στο τέλος. Κι εμείς το ίδιο.