Buzz

H μεγαλύτερη ταινία όλων των εποχών διαρκεί ένα ολόκληρο μήνα

στα 10

Το «Ambiancé» του Σουηδού Αντερς Βέμπεργκ θα διαρκεί 720 ώρες, δηλαδή 30 ολόκληρες ημέρες και θα είναι έτοιμο το 2020. Ως πρόγευση, δείτε ένα «μικρό» δείγμα στο τρέιλερ που διαρκεί... 7 ώρες και 20 λεπτά.

H μεγαλύτερη ταινία όλων των εποχών διαρκεί ένα ολόκληρο μήνα

To «Ambiancé» του Αντερς Βέμπεργκ δεν θα είναι μόνο η μεγαλύτερη ταινία που γυρίστηκε ποτέ, διάρκειας 720 ωρών, αλλά και η τελευταία ενός πολυκαλλιτέχνη που τα τελευταία είκοσι χρόνια πειραματίζεται πάνω στο μέσο, φτάνοντας νομοτελειακά ενώπιον του πιο φιλόδοξου πρότζεκτ που έγινε ποτέ.

Οπως αναφέρει στο επίσημο site της ταινίας, ο Βέρμπεργκ, το «Ambiancé» θα προβληθεί ολόκληρο σε μια και μόνο συγχρονισμένη σε όλες τις ηπείρους του πλανήτη προβολή, το 2020, και στη συνέχεια θα καταστραφεί. Στο φιλμ ο χώρος και χρόνος ενώνονται σε ένα σουρεαλιστικό ονειρικό ταξίδι ανάμεσα σε διάφορες τοποθεσίες και είναι μια αφηρημένη και μη γραμμική περίληψη του χρόνου που διένυσε ο Βέρμπεργκ στις διαδρομές του στο σινεμά και την κινούμενη εικόνα. Ενα είδος φιλμικών απομνημονευμάτων.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Ο Τζον Μάλκοβιτς και ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ γύρισαν μια ταινία που (δεν) θα δούμε το 2115!

Ambiance 607

Το 2014 κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας (short teaser το ονομάζει ο δημιουργός του) που διαρκούσε (!) 72 ολόκληρα λεπτά, τώρα - το 2016 - κυκλοφορεί ένα «μικρό τρέιλερ» 7 ωρών και 20 λεπτών το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω και το 2018 θα κυκλοφορήσει ένα «μεγαλύτερο» τρέιλερ διάρκεια 72 ωρών.

Το «Ambiancé» έρχεται να καταρρίψει το ρεκόρ του «Modern Times Forever» των Δανών Superflex που διαρκούσε 10 ημέρες και ολοκληρώθηκε το 2011.

Δείτε εδώ το... μικρό τρέιλερ (και μονοπλάνο) του «Ambiancé», γυρισμένο στην ίδια παραλία που ο Ινγκμαρ Μπέργκμαν γύρισε τη διάσημη παρτίδα σκάκι στην «Εβδομη Σφραγίδα» του 1957:

Διαβάστε και δείτε ακόμη: «7333 Seconds of Johanna»: ρεκόρ μεγαλύτερης ταινίας γυρισμένης ως μονοπλάνο!