Buzz

Το «Locked Down» του Νταγκ Λάιμαν είναι ένα heist movie που γυρίστηκε και διαδραματίζεται στην διάρκεια του lockdown

στα 10

H Αν Χάθαγουεϊ κι ο Τσιγουετέλ Ετζιοφόρ πρωταγωνιστούν στο φιλμ που ξεκίνησε ως ιδέα την 1η Ιουλίου του 2020 και θα προβληθεί στο ΗΒΟ ΜΑX στις 14 Ιανουαρίου.

Το «Locked Down» του Νταγκ Λάιμαν είναι ένα heist movie που γυρίστηκε και διαδραματίζεται στην διάρκεια του lockdown

Πιθανότατα το φιλμ του Λάιμαν δεν διεκδικεί κάποια πρωτιά στον τρόπο, ή τον χρόνο που γυρίστηκε, αλλά σίγουρα είναι η πρώτη που γυρίστηκε στο πολυκαταστημα του Harrods, στο Λονδίνο, κάτι που όπως λέει ο Λάιμαν δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί, αν η πανδημία δεν είχε κλείσει τα μαγαζιά για το κοινό.

Η ιδέα για το φιλμ ήρθε στον Λάιμαν και τον σεναριογράφο Στίβεν Νάιτ την πρώτη Ιουλίου και είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα του στο τέλος Οκτωβρίου, αφού πρώτα η παραγωγή είχε εξασφαλίσει το ΟΚ του Harrods για γυρίσματα στο πολυκατάστημα. Η Χάθαγουεϊ κι ο Ετζιοφόρ υποδύονται ένα ζευγάρι σε κρίση που αντιλαμβάνονται ότι έχουν την ευκαιρία να κλέψουν στην διάρκεια της πανδημίας, ένα διαμάντι αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων από το Harrods κάτι που μεταμορφώνει τις οικογενειακές τους διαφορές σε κάτι πολύ πιο μπερδεμένο και ηθικά αμφισβητήσιμο.

Δείτε ακόμη: Αυτή είναι η ταινία που είδε περισσότερες φορές μέσα στο 2020 ο Στίβεν Σόντερμπεργκ

locked down 607

Τα γυρίσματα διήρκεσαν 3 εβδομάδες, σε φρενιτιώδεις ρυθμούς, γυρίζοντας έως και δεκαοκτώ σελίδες σεναρίου την ημέρα ενώ εκτός από τους δυο πρωταγωνιστές ηθοποιοί όπως η Μίντι Κάλινγκ κι ο Μπεν Κίνγκσλεϊ κρατούν κάποιους από τους βασικούς ρόλους στην ταινία.

locked down 607

Σύμφωνα με τον Λάιμαν «η ταινία δεν αφορά μόνο μια στιγμή στο χρόνο, αλλά είναι προϊόν αυτής ακριβώς της στιγμής. Είμαι σίγουρος ότι σε τρία χρόνια ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα κερδίσει ένα Οσκαρ για την ταινία που θα κάνει πάνω στην πανδημία, αλλά η δική μας ταινία κρατά έναν καθρέφτη σε αυτά ακριβώς που βιώνουμε τώρα».

Δείτε το τρέιλερ του φιλμ στο βίντεο.

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε περισσότερο να δούμε το 2021