Buzz

«Life, Animated»: η αληθινή ιστορία ενός αγοριού με αυτισμό που επικοινωνούσε μόνο με τον κόσμο του σινεμά

στα 10

Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ του ντοκιμαντέρ του Ρότζερ Ρος Γουίλιαμς «Life, Animated» που αφηγείται την αληθινή ιστορία ενός αυτιστικού αγοριού που βρήκε τη «φωνή» του μέσα από τα κλασικά αριστουργήματα της Disney. Ναι λοιπόν. Το σινεμά έχει απίστευτη δύναμη.

«Life, Animated»: η αληθινή ιστορία ενός αγοριού με αυτισμό που επικοινωνούσε μόνο με τον κόσμο του σινεμά

Ο μικρός Οουεν «εξαφανίστηκε» μέσα του όταν έγινε τριών ετών. Ετσι, αυθόρμητα, το αφηγήθηκε/εξήγησε ο πατέρας του, ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος Ρον Σάσκιντ. Η διάγνωση του αυτισμού ήρθε απλώς για να επιβεβαιώσει την έλλειψη επικοινωνίας του παιδιού με τους γονείς, τα αδέλφια, τον κόσμο μας. «Αποφάσισα ότι θα τον παίρνω τόσες πολλές σφιχτές αγκαλιές, θα τον αγαπώ τόσο πολύ, που θα το ξεπεράσει» λέει στην κάμερα με σπαραχτική ειλικρίνεια η μητέρα του.

Δείτε κι αυτό: Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ δίνει συνέντευξη σε μια δημοσιογράφο με αυτισμό (και είναι το πιο γλυκό βίντεο που θα δείτε σήμερα)

Life Animated wide Poster

Η ανατροπή αυτής της ιστορίας, η οποία αγγίζει τόσες οικογένειες και τόσα παιδιά και γονείς ανά τον κόσμο, όμως είναι κινηματογραφική. Κυριολεκτικά. Γιατί ο Οουεν βρήκε τον τρόπο να σπάσει το αδιόρατο φράγμα επικοινωνίας με τον κόσμο μας. Καθισμένος μπροστά από την τηλεόραση βλέποντας τις κλασικές animation ταινίες που όλοι δείχνουμε στα παιδιά μας, ο μικρός βρήκε τη φωνή του. Και ήταν η φωνή του Σίμπα, του Mόγλη, του Τζαφέρ, της Αριελ κι άλλων τόσων και τόσων αγαπημένων ηρώων της Disney. Οι γονείς αμέσως έπιασαν την αλλαγή στο παιδί τους και το ακολούθησαν στον κόσμο των κινηματογραφικών παραμυθιών.

Σας προειδοποιούμε πριν πατήσετε το play: θα κλάψετε. Λυτρωτικά, ίσως. Γιατί όλα τα ανεξιχνίαστα αυτού του κόσμου, όλα όσα απαιτούν μία εσωτερική δύναμη που δεν ξέρει κανείς που τη βρίσκει, καμιά φορά έχουν χάπι εντ.

Δείτε λοιπόν το τρέιλερ μίας animated ζωής, αυτής του Οουεν. «Ποιος ορίζει άλλωστε ποιος κόσμος είναι ο πραγματικός;»

Το ντοκιμαντέρ «Life, Animated» θα κυκλοφορήσει στην Αμερική την 1η Ιουλίου.

.

Διαβάστε και δείτε ακόμα: