Buzz

Ο Μανώλης Μαυροματάκης είναι ένας από τους «Μεταφραστές» του Ρεζί Ρουανσάρ

στα 10

Σε μια «αθόρυβη» διεθνή κίνηση, ο Ελληνας ηθοποιός συμμετέχει σε ένα λαμπερό καστ στη νέα ταινία του Γάλλου σκηνοθέτη.

Ο Μανώλης Μαυροματάκης είναι ένας από τους «Μεταφραστές» του Ρεζί Ρουανσάρ

Γνωρίζαμε από καιρό για την αναζήτηση ενός... Ελληνα για μεγάλο ρόλο στη νέα ταινία του Ρεζί Ρουανσάρ που είχε κάνει τη δική του επιτυχία στη Γαλλία και διεθνώς με το «Populaire» και χαρήκαμε όταν είδαμε πως αυτός είναι τελικά ο Μανώλης Μαυροματάκης (θυμηθείτε τον κινηματογραφικά στον «Εχθρό Μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου).

Ο Ελληνας ηθοποιός συμμετέχει στο πολυπληθές καστ των «Μεταφραστών» (γαλλικός τίτλος: «Les Traducteurs»), που αφηγείται την ιστορία εννιά μεταφραστών διαφορετικών εθνικοτήτων που έχουν προσληφθεί για να μεταφράσουν το τελευταίο μέρος μιας παγκόσμιας best seller τριλογίας. Εγκλειστοι σε ένα πολυτελές καταφύγιο, γίνονται οι βασικοί ύποπτοι, όταν οι 10 πρώτες σελίδες του χειρόγραφου εμφανίζονται στο διαδίκτυο. Ο εκδότης του βιβλίου φτάνει στο καταφύγιο για να βρει τον ένοχο...

Les Traducteurs 607

Ο Μανώλης Μαυροματάκης κέρδισε (μετά από αναπάντεχα κάστινγκ Ελλήνων) το ρόλο του Ελληνα μεταφραστή, δίπλα στους Λαμπέρ Γουιλσόν (στο ρόλο του εκδότη), την Ολγκα Κιριλένκο, τον Ιταλό Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, τον Ισπανό Εντουάρντο Νοριέγκα, τον Βιετναμέζο Φρεντερίκ Τσάου, τον Βρετανό Αλεξ Λόθερ, τη Γερμανίδα Ανα Μαρία Στουρμ τη Δανέζα Σίσε Μπαμπέτ Κνούντσεν, τη Βραζιλιάνα Μαρία Λάιτε, τη Γαλλίδα Σαρά Γκιροντό.

Ο Ρεζί Ρουανσάρ αναφέρει: «Ο Μανώλης Μαυροματάκης είναι ηθοποιός του θεάτρου. Τον ξεχώρισα χάρη σε ένα show reel που ήταν πολύ πετυχημένο. Και του είπα να έρθει στο Παρίσι για να δουλέψουμε μαζί. Αλλά όταν έφτασε, κατάλαβα ότι πρακτικά δεν μιλούσα καθόλου Γαλλικά. Για το ντέμο που μου είχε στείλει είχει τη βοήθεια της αδερφής του που είναι καθηγήτρια γαλλικών και ο ίδιος δούλεψε ακουστικά. Ηταν ένα ρίσκο που πήρα αλλά το χιούμορ του, ο τρόπος που δουλεύει και η προσωπικότητά του έκαναν γρήγορα το πρόβλημα της γλώσσας να ξεχαστεί. Επίσης, επειδή ήταν ο μεγαλύτερος από τους ηθοποιούς, έγινε ο μπαμπάς του σετ!»

Les Traducteurs 607

Les Traducteurs 607

Les Traducteurs 607

Οι «Μεταφραστές» του Ρεζί Ρουανσάρ βγαίνουν στις γαλλικές αίθουσες στις 29 Ιανούαριου 2020.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της ταινίας, την αφίσα και την αφίσα με τον ήρωα του Μανώλη Μαυροματάκη και μια παρουσίαση της ταινίας - παρουσία του Μανώλη Μαυροματάκη - στο Μπερσί πριν λίγες ημέρες.


Les Traducteurs 607

Les Traducteurs 607