Buzz

O Λι Ντάνιελς θυμάται πώς απέλυσε όλο το συνεργείο του στα γυρίσματα του «Precious»

στα 10

Μιλώντας σε πάνελ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, ο Λι Ντάνιελς θυμήθηκε τις δυσκολίες κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας αλλά και τον αρχικό διευθυντή φωτογραφίας ο οποίος δεν ήξερε να φωτίσει το δέρμα της πρωταγωνίστριας Γκαμπουρέι Σίντιμπε.

O Λι Ντάνιελς θυμάται πώς απέλυσε όλο το συνεργείο του στα γυρίσματα του «Precious»

Εχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που η ταινία του Λι Ντάνιελς «Precious» κυκλοφόρησε στις αίθουσες και κατάφερε να κερδίσει δυο Οσκαρ, αυτά του σεναρίου και του Β’ Γυναικείου Ρόλου για τη Μο’νικ, αλλά και μια υποψηφιότητα για Καλύτερη Ταινία. Η ταινία η οποία μιλούσε για την ζωή μια Νεοϋορκέζας έφηβης κοπέλας ζει η οποία με την κακοποιητική μητέρα της και γράφεται σε ένα εναλλακτικό σχολείο είχε καταφέρει να κερδίσει τις καρδιές κριτικών και του κοινού. Αλλά από ό,τι φαίνεται τα γυρίσματά της δεν ήταν και τα πιο εύκολα.

Σε ένα reunion το οποίο έγινε κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, ο Ντάνιελς μαζί με την πρωταγωνίστρια της ταινίας Γκαμπουρέι Σίντιμπε, αποκάλυψαν τα προβλήματα που είχαν με τον αρχικό διευθυντή φωτογραφίας αλλά και το πως ένα ολόκληρο συνεργείο το οποίο δεν σέβονταν τίποτα, δημιούργησε πολλές προστριβές πίσω από τις κάμερες.

Διαβάστε ακόμα: Ο Λι Ντάνιελς ετοιμάζει ένα μιούζικαλ. Για τη ζωή του!

precious

«Είχα έναν λευκό παραγωγό, έναν λευκό βοηθό σκηνοθέτη, οι οποίοι είχαν διαβάσει κριτικές οι οποίες έλεγαν πως η προηγούμενή μου ταινία, το “Shadowboxer”, ήταν μια από τις χειρότερες ταινίες που είχα κάνει ποτέ και δεν είχαν κανένα σεβασμό για μένα και το όραμά μου. Ηταν Νεοϋορκέζοι που το έβλεπαν απλά ως δουλειά. Επέστρεφα σπίτι και σκεφτόμουν πως αυτό δεν είναι σωστό, όλο αυτό φαίνεται περίεργο. Ενιωσα ότι γεννούσα έναν εξωγήινο, κυριολεκτικά, έτσι έκανα κάτι που τώρα ούτε καν ξέρω αν θα είχα το θάρρος να το κάνω, αλλά τους απέλυσα όλους. Εκλεισα τα πάντα.»

Η Σίντιμπε φαίνεται πως σκουπίζει τα δάκριά της καθώς ο Ντάνιελς λέει πως απέλυσε τους πάντες 20 μέρες αφότου ξεκίνησαν τα γυρίσματα. «Ημουν τόσο νευρικός για να βεβαιωθώ πως [η Γκαμπουρέι] ήταν φωτισμένη όμορφα. Δεν έδειχνε όμως σωστά. Μπορεί να δεχόμασταν ένα δυνατό οικονομικό χτύπημα εξαιτίας αυτού, αλλά απλά έκλεισα τα πάντα στα τυφλά.» Η ταινία τελικά με μπάτζετ μόλις 10 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε να βγάλει στο box office 64 εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμα: Οταν η αμερικανική κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στην Μπίλι Χόλιντεϊ: Αυτή θα είναι η νέα ταινία του Λι Ντάνιελς

precious

Ο Ντάνιελς αναφέρθηκε και στον διευθυντή φωτογραφίας του λέγοντας «επιστρέψαμε με έναν νέο διευθυντή φωτογραφίας, τον Αντριου Νταν. Είχα δει το “The Madness of King George” και μου άρεσε ο τρόπος που το γύρισε. Μου άρεσε το “The Bodyguard” με την Γουίτνεϊ Χιούστον και τον ρώτησα “χρειάζομαι την βοήθειά σου γιατί ο διευθυντής φωτογραφίας μου δεν σέβεται τίποτα.” Ηταν όλοι τους λευκοί τύποι, απλώς αγενείς, ασεβείς, σε αυτό που ήθελα να κάνω, χωρίς να γνωρίζουν ότι θα τα κλείσω όλα.»

Επίσης και η Σίντιμπε, η οποία κέρδισε μια υποψηφιότητα Οσκαρ για τον ρόλο της, είπε πως ο πρώτος διευθυντής φωτογραφίας δεν ήξερε πως να φωτίσει το σώμα της. «Μια φορά γυρίζαμε κάτω από μια γέφυρα δίπλα σε μια αποχέτευση. Κανονική αποχέτευση με πραγματική πράσινη λάσπη γύρω της. Επρεπε να ξαπλώσω για να με φωτίσουν στο έδαφος και, ορκίζομαι, ήμουν στο έδαφος για πάνω από μία ώρα ενώ προσπαθούσαν να το κάνουν. Κάθε τόσο, μπορεί να συναντώ έναν διευθυντή φωτογραφίας που δεν ξέρει πως να φωτίσει τη διαφορά του μαύρου και του καφέ δέρματος, και αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα μαζί του.»

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη η οποία πραγματοποιήθηκε στο φεστιβάλ του Τορόντο.