Buzz

Οταν η αμερικανική κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στην Μπίλι Χόλιντεϊ: Αυτή θα είναι η νέα ταινία του Λι Ντάνιελς

στα 10

Τον ρατσισμό απέναντι στο θρύλο της τζαζ θα εκθέσει ο Λι Ντάνιελς στη νέα του ταινία που παρουσιάστηκε στην online Αγορά των Καννών.

Οταν η αμερικανική κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο στην Μπίλι Χόλιντεϊ: Αυτή θα είναι η νέα ταινία του Λι Ντάνιελς

Ο Λι Ντάνιελς έγινε διάσημος το 2009 με το «Precious», το 2012 απομακρύνθηκε από τη θεματική της αφροαμερικανικής κοινότητας, με το «The Paperboy» που εμείς, τουλάχιστον, απολαύσαμε χωρίς καμία ενοχή, ένα χρόνο αργότερα, το 2013, θέλησε να υπερασπιστεί με το σινεμά το την Ιστορία των μαύρων της Αμερικής με το «The Butler» αλλά απέτυχε παταγωδώς, μ' ένα φιλμ προβλέψιμο και διδακτικό. Και κάπου εκεί, χάσαμε τα ίχνη του.

Δείτε ακόμη: Respect! H Τζένιφερ Χάντσον ράβει για τα Οσκαρ ήδη από το τρέιλερ της βιογραφίας της Αρίθα Φράνκλιν

μπίλι χόλιντεϊ 607

Τώρα, ο Ντάνιελς επιστρέφει μ' ένα πρότζεκτ που μοιάζει συναρπαστικό και, σε σενάριο γραμμένο από τη βραβευμένη με Πούλιτζερ Σούζαν-Λόρι Παρκς, έχει ελπίδες να μας καθηλώσει. Η ταινία, τα δικαιώματα της οποίας μόλις αγοράστηκαν, έναντι οκταψήφιου τιμήματος, από την Paramount στην online βερσιόν της Αγοράς του Φεστιβάλ Καννών, λέγεται «The United States vs. Billie Holiday» και ακολουθεί την πραγματική, καθοριστική ιστορία στη ζωή της θρυλικής τραγουδίστριας της τζαζ.

μπίλι χόλιντεϊ 607

Καθώς η Μπίλι Χόλιντεϊ, ήδη με εκατομμύρια θαυμαστές στην Αμερική και τον υπόλοιπο κόσμο, ηχογραφούσε δίσκους κι έδινε συναυλίες, δεν παραμελούσε τον παράλληλο στόχο της, την υποστήριξη του κινήματος για τη φυλετική ισότητα: το τραγούδι της «Strange Fruit» θεωρήθηκε ο παιάνας για την κινητοποίηση υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή, θέλοντας να την κάνουν να σιγήσει, οι αμερικανικές Αρχές έθεσαν στο κατόπι της τη Δίωξη Ναρκωτικών και το FBI, απειλώντας όχι μόνο την καριέρα της, αλλά και τη ζωή της.

μπίλι χόλιντεϊ 607Η Αντρα Ντέι, πανέτοιμη για το ρόλο...

Τον περίοπτο ρόλο της Μπίλι Χόλιντεϊ θα αναλάβει στην ταινία η βραβευμένη με Grammy Αντρα Ντέι, πλαισιωμένοι από τους Τρεβάντε Ρόουντς (που δεν ξεχνάμε από το «Moonlight», Γκάρετ Χέντλαντ και Νατάσα Λιόν. Τιμής ένεκεν, δείτε παρακάτω την Μπίλι Χόλιντεϊ να ερμηνεύει το «Strange Fruit» σε μια live ηχογράφηση.