Industry

They're back! Το 16ο LAGFF και το 8ο IPDF ζητούν τις ταινίες σας

στα 10

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες και το International Project Discovery Forum περιμένουν υποβολές ως τα τέλη Φεβρουαρίου 2022!

Flix Team
They're back! Το 16ο LAGFF και το 8ο IPDF ζητούν τις ταινίες σας

Το 16ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λος Αντζελες έρχεται, ανοιξιάτικο (από τις 9 ως τις 15 Μαΐου 2022) και υβριδικό.

Για μία εβδομάδα, στο Λος Αντζελες, το κοινό θα μπορεί να παρακολουθεί το πρόγραμμα δια ζώσης και, μαζί, φυσικά, επαγγελματικές συναντήσεις, ομιλίες και πάρτι, σε κεντρικές αίθουσες και χώρους της πόλης. Παράλληλα, μια εβδομάδα πριν και μια εβδομάδα μετά το ζωντανό Φεστιβάλ, θα γίνονται διαδικτυακές προβολές στην πλατφόρμα της διοργάνωσης, ώστε να τις απολαύσουν οι θεατές από τον υπόλοιπο κόσμο.

Για το φετινό πρόγραμμα θα επιλεχθούν ταινίες των τελευταίων δύο ετών, σκηνοθετών από την Ελλάδα ή ελληνικής καταγωγής, αλλά και ταινίες εμπνευσμένες από ελληνικά και κυπριακά θέματα. Τα βραβεία που θα απονεμηθούν, τα «Ορφέας», θα τιμήσουν την Καλύτερη Ταινία Μυθοπλασίας, Ντοκιμαντέρ, Μικρού Μήκους, Animation, αλλά και Καλύτερο Σκηνοθέτη και Ερμηνεία.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ταινιών για το 16ο Los Angeles Greek Film Festival είναι η 28η Φεβρουαρίου, 2022 και μπορείτε να βρείτε τη φόρμα υποβολής εδώ.

lagff

Μετά από δυο χρόνια... απουσίας λόγω πανδημίας, επιστρέφει, με την 8η διοργάνωσή του, το International Project Discovery Forum.

Το πενθήμερο πρόγραμμα που απευθύνεται σε επαγγελματίες προσκαλεί ταινίες στο στάδιο του development, με τους βασικούς συντελεστές να προέρχονται από τις χώρες: Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Κόσοβο, Κροατία, Κύπρος, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία.

Οι συντελεστές (σκηνοθέτες και παραγωγοί) των πρότζεκτ που θα επιλεγούν, θα συμμετάσχουν σ' ένα πλούσιο πρόγραμμα που θα γίνει δια ζώσης στο Λος Αντζελες από τις 11 ως τις 15 Μαΐου, ενώ τα πρότζεκτ τους θ'αξιολογηθούν από ένα πάνελ διεθνών επαγγελματιών.

Μπορείτε να υποβάλλετε τα πρότζεκτ σας στο 8ο IPDF, ως τις 22 Φεβρουαρίου, 2022, εδώ.

Συνεχίστε να μαθαίνετε τα νέα του Los Angeles Greek Film Festival στο επίσημο website της διοργάνωσης, στο facebook και το twitter