Buzz

«Kill Your Darlings»: το trailer των Γκίνσμπεργκ, Κέρουακ & Μπάροουζ είναι εδώ

στα 10

Η ταινία για τη γνωριμία των ανδρών που θα στιγματίσουν την beat generation της δεκαετίας έχει trailer. Δείτε τους Ντάνιελ Ράντκλιφ, Τζακ Χιούστον, Μπεν Φόστερ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

«Kill Your Darlings»: το trailer των Γκίνσμπεργκ, Κέρουακ & Μπάροουζ είναι εδώ

Στο «Kill You Darlings» του δεύτερης γενιάς ελληνοαμερικανού Τζον Κροκίδας, ο Ντάνιελ Ράντκλιφ υποδύεται τον Αλεν Γκίνσμπεργκ, τον ανοιχτά ομοφυλόφιλο ποιητή που υπήρξε ηγετική φιγούρα του κινήματος της Beat Generation της δεκαετίας του '50, διάσημο για την ακτιβιστική και έντονα πολιτικοποιημένη του δράση και φυσικά για το «Howl» αριστουργηματικό ποίημα του που έμεινε κλασικό για κάθε μελλοντικό επαναστάτη.

Η ιστορία του «Kill Your Darlings» αφηγείται το πως ο Λουσιέν Καρ που δολοφόνησε τον εραστή του το 1944, υπήρξε υπεύθυνος για την καθοριστική γνωριμία των Κέρουακ, Γκίνσμπεργκ και Μπάροουζ. Εδώ βρίσκει και τις απαρχές της και η μυστηριώδης ιστορία του βιβλίου ««Και οι Ιπποπόταμοι Εβρασαν Μέσα στις Δεξαμενές τους» που ο Κέρουακ έγραψε μαζί με τον Μπάροουζ το 1944 ακριβώς τη χρονιά που οι δυο τους προσπάθησαν να καλύψουν τον Καρ μπλέκοντας για πρώτη φορά με το νόμο. Το βιβλίο εκδόθηκε το 2008, τρία χρόνια μετά τον θάνατο του Καρ το 2005.

Ο Τζον Κροκίδας, ο οποίος υπογράφει και το σενάριο, είχε ξεκινήσει να υλοποιεί το πρότζεκτ ήδη από το 2009, τότε με το τρίο των Γκίνσμπεργκ, Κέρουακ, Καρ να υποδύονται οι Τζέσε Αϊζενμπεργκ, Κρις Εβανς και Μπεν Γουίσο. Την παραγωγή κρατάει η θρυλική παραγωγός Κριστίν Βασόν («Boys Don't Cry», «Hedwig and the Angry Inch») που εμπιστεύτηκε από την αρχή τον Κροκίδα για την υλοποίηση της ταινίας.

Η ταινία άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο Φεστιβάλ του Sundance, όπως και ο ίδιος ο Κροκίδας που κατανομάστηκε ως το ταλέντο που πρέπει να προσέξουμε στο μέλλον.

Δείτε το trailer και διαβάστε περισσότερα για το «Kill Your Darlings» εδώ.