Buzz

Η Ζιλιέτ Μπινός απέρριψε τρεις φορές τον Στίβεν Σπίλμπεργκ

στα 10

Η Μπινός αποκάλυψε πρόσφατα στο Variety πως είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον Σπίλμπεργκ τρεις φορές και τον απέρριψε.

Η Ζιλιέτ Μπινός απέρριψε τρεις φορές τον Στίβεν Σπίλμπεργκ

Η Ζιλιέτ Μπινός έχει συνεργαστεί με πολλούς σκηνοθέτες στην πολυετή καριέρα της. Με μερικούς νιώθει μια πραγματική εμπιστοσύνη, όπως έχει δηλώσει παλιότερα η ίδια, η οποία της δίνει φτερά, όπως η Κλερ Ντενί με την οποία ξανά και φέτος με την ταινία «Both Sides of the Blade». Αλλά για κάθε Κλερ Ντενί υπάρχει και ένας Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Η Μπινός, μιλώντας στο Variety, αποκάλυψε πως είχε την ευκαιρία, τρεις φορές μάλιστα, να δουλέψει με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ αλλά δεν τα κατάφερε λόγω άλλων υποχρεώσεων. «Η πρώτη φορά ήταν στο “Ιντιάνα Τζόουνς και η Τελευταία Σταυροφορία” κι αυτό γιατί έκανα τους “Εραστες της Γέφυρα” του Λεός Καράξ. Η δεύτερη φορά ήταν για την “Λίστα του Σίντλερ”, όπου ήμουν έγκυος, και τέλος αυτό με τους δεινόσαυρους [Jurassic Park] όπου είχα ήδη δεσμευτεί στην ταινία “Τρία Χρώματα: Η Μπλε Ταινία”. Θα ήταν πολύ διασκεδαστικό να κάνω το “Jurassic Park” για να δω πως ο Σπίλμπεργκ κάνει τις ταινίες του, αλλά είναι περισσότερο “σκηνοθέτης ανδρών”, όπως ο Σκορσέζε.»

Διαβάστε ακόμα: Η Ζιλιέτ Μπινός μιλάει στο Flix για το σινεμά που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο

Juliette Binoche

Η Μπινός πρόσθεσε ότι παρόλα αυτά, θα ήταν ανοιχτή να συνεργαστεί με κάποιον όπως τον Σπίλμπεργκ ή τον Σκορσέζε. «Φυσικά και θα το έκανα! Ακόμα κι αν θεωρώ ότι η προσέγγισή τους στον κινηματογράφο είναι πολύ εμπορική, έχουν μια υπέροχη τεχνική την οποία κατέχουν πλήρως και υπάρχουν αφηγητές. Αλλά στις ταινίες τους λείπουν γυναίκες», είπε.

Η ίδια μάλιστα παλιότερα είχε μιλήσει σχετικά με την έλλειψη γυναικείας εκπροσώπησης στις ταινίες τους. Για τον Σκορσέζε είχε δηλώσει πως «υπάρχει μια πολύ θηλυκή πλευρά του εαυτού του. Αλλά για μένα, δεν την εξερευνά [στη δουλειά του]».

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη της Ζιλιέτ Μπινός στο Variety εδώ.