Φεστιβάλ / Βραβεία

«Modi»: Η νέα ταινία του Τζόνι Ντεπ κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

στα 10

Το τελευταίο σκηνοθετικό εγχείρημα του ηθοποιού ανοίγει αυλαία εκτός συναγωνισμού στην 72η διοργάνωση του Φεστιβάλ.

«Modi»: Η νέα ταινία του Τζόνι Ντεπ κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Η δεύτερη σκηνοθετική απόπειρα του Τζόνι Ντεπ (μετά το «The Brave» του 1997) με τίτλο «Modi – Three Days on the Wing of Madness» θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα της εκτός συναγωνισμού στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.

Η ταινία του Ντεπ αφηγείται μέρος της ταραχώδους ζωής του μποέμ καλλιτέχνη Αμεντέο Μοντιλιάνι, μέσα από μία σειρά χαοτικών γεγονότων τα οποία διαδραματίζονται σε διάστημα 72 ωρών στους δρόμους του Παρισιού που καταστρέφεται από τον πόλεμο, το 1916.

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζόνι Ντεπ σκηνοθετεί τον Αλ Πατσίνο στην ταινία «Modi»

Η επίσημη σύνοψη του φιλμ υπόσχεται «μία ιστορία για την τέχνη, την αγάπη και την απόρριψη», ενώ αναφέρει, μεταξύ άλλων:

Καθώς καταδιώκεται από την αστυνομία, η επιθυμία του Μόντι να εγκαταλείψει την καριέρα του και να φύγει από την πόλη απορρίπτεται από τους καλλιτέχνες και συναδέλφους του, Μορίς Ουτριλλό και Χαΐμ Σουτίν, καθώς και από τη μούσα του, Μπίατρις Χέιστινγκς. Ετσι, ζητά συμβουλές από τον έμπορο τέχνης και φίλο του, Λεοπόλντ Ζμπορόφσκι. Mετά από μια νύχτα παραισθήσεων, το χάος στο μυαλό του κορυφώνεται όταν συναντά τον Αμερικανό συλλέκτη Μορίς Γκανιάτ, ο οποίος έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή του.

Τον ρόλο του Γκανιάτ υποδύεται ο Αλ Πατσίνο. Το καστ της ταινίας συμπληρώνουν οι Ρικάρντο Σκαρμάτσιο (στον πρωταγωνιστικό ρόλο), Αντόνια Ντεσπλά, Στίβεν Γκρέιχαμ, Μπρούνο Γκουέρι, Ράιαν ΜακΠάρλαντ, Λουίζα Ρανιέρι και Σάλι Φίλιπς.

modiΣτιγμιότυπο από την ταινία

Το «Modi» σηματοδοτεί την επιστροφή του Ντεπ στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, όπου το 2021 είχε τιμηθεί για το σύνολο της καριέρας του με το βραβείο Donostia, το οποίο η φετινή διοργάνωση θα απονείμει στην Κέιτ Μπλάνσετ.

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο Ντεπ χαρακτήρισε τη δημιουργία της ταινίας ως μια απίστευτα ικανοποιητική και μεταμορφωτική εμπειρία, προσθέτοντας «Θα ήθελα να εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη σε όλο το καστ, το συνεργείο και τους παραγωγούς για τη σταθερή τους αφοσίωση και δημιουργικότητα […] Στον Αλ, που ζήτησε να κάνω αυτή την ταινία — πώς θα μπορούσα να πω όχι στον Πατσίνο; Ενα ειλικρινές ευχαριστώ για τη γενναιόδωρη συμβολή του, το ταλέντο και την αφοσίωσή του σε αυτό το έργο. Το «Modi» αποτελέι απόδειξη του συνεργατικού πνεύματος στον ανεξάρτητο κινηματογράφο και είμαι ενθουσιασμένος που θα παρουσιάσω αυτή τη μοναδική και συναρπαστική ιστορία στον κόσμο».

Το 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 20 και 28 Σεπτεμβρίου του 2024.