Buzz

Η Τζόντι Φόστερ αποκάλυψε πως ήταν να παίξει τον ρόλο της πριγκίπισσας Λέια

στα 10

Ο ρόλος, αλλά και το ίδιο το «Star Wars», θα ήταν τελείως διαφορετικός, αλλά η Δύναμη φαίνεται πως είχε άλλα σχέδια γι' αυτόν.

Η Τζόντι Φόστερ αποκάλυψε πως ήταν να παίξει τον ρόλο της πριγκίπισσας Λέια

Ο εμβληματικός ρόλος της πριγκίπισσας Λέια είναι πια συνώνυμος με το πρόσωπο της Κάρι Φίσερ. Κανείς μας δεν μπορεί να φανταστεί κάποια άλλη ηθοποιό η οποία θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο καλύτερα και να αγαπηθεί τόσο πολύ από τους φανς. Να όμως που το Χόλιγουντ βρίσκει τον τρόπο να μας εκπλήξει.

Η Τζόντι Φόστερ, μιλώντας στην εκπομπή του Τζίμι Φάλον «The Tonight Show», αποκάλυψε πως εκείνη ήταν να παίξει τον ρόλο της πολυαγαπημένης πριγκίπισσας μιας και της προσφέρθηκε ο ρόλος πριν την Φίσερ, κάτι που θα άλλαζε τελείως την πορεία της καριέρας της. Ομώς, όπως είπε, ήταν δεσμευμένη με συμβόλαιο για μια ταινία της Disney εκείνη την εποχή και δεν ήθελε να το σπάσει για να πάει σε έναν γαλαξία πολύ, πολύ μακριά. Η Φoster δεν αποκάλυψε ποια ταινία της Disney, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να ήταν το «Freaky Friday», το οποίο κυκλοφόρησε ένα χρόνο πριν από το «Star Wars».

Διαβάστε ακόμα: Η Σαρμίν Ομπαΐντ-Τσινόι είναι ενθουσιασμένη που επιτέλους μια γυναίκα θα σκηνοθετήσει μια ταινία «Star Wars»

princess leia main

«Ναι μου είχαν προσφέρει τον ρόλο της Λέια. Πήγαιναν για μια νεότερη πριγκίπισσα Λέια, αλλά ήμουν σε δίλλημα. Εκανα μια ταινία της Disney και απλά δεν ήθελα να αποχωρήσω από την ταινία επειδή είχα ήδη υπογράψει συμβόλαιο. Και έκαναν καταπληκτική δουλειά. Δεν ξέρω πόσο καλή θα ήμουν. Μπορεί να είχα διαφορετικά μαλλιά. Μπορεί να τα είχα κάνει ανανά», είπε η Φόστερ.

Ο ρόλος της πριγκίπισσας Λέια πήγε τελικά στην Κάρι Φίσερ, η οποία ήταν 19 ετών κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Αν έκαναν καστ την Φόστερ στον εμβληματικό ρόλο θα άλλαζε επίσης και το ίδιο «Star Wars», καθώς η Φόστερ ήταν μόλις 13 ή 14 ετών όταν γυρίζονταν το πρωτότυπο «Star Wars» του Τζορτζ Λούκας και 15 ετών όταν η ταινία άνοιξε στις αίθουσες και έγινε πολιτιστικό φαινόμενο.