Buzz

Ο Χοακίν Φίνιξ βαριέται τις συνεντεύξεις

στα 10

Αν και τις κάνει όταν πρέπει, όπως αυτή που έδωσε στους New York Times με αφορμή -τι άλλο;- το «Joker».

Flix Team
Ο Χοακίν Φίνιξ βαριέται τις συνεντεύξεις
Φωτογραφίες: Μαγκνταλένα Βοσίνσκα

Ακόμη κι αν δεν μοιάζει καθόλου πρόθυμος να μιλήσει για την «μεθοδο» του ή τον τρόπο του να προσεγγίζει τους χαρακτήρες του, «ήταν τρομακτικό» είναι αυτό που λέει κυρίως για την κάθοδό του στο σκοτεινό μυαλό του Τζόκερ,ξεκαθαρίζει πως ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έκανε για την ταινία ήταν κάτι που είχε ήδη κάνει ξανά στο παρελθόν: να χάσει βάρος. «Είναι ένας φρικτός τρόπος να ζεις» λέει για την δίαιτα με την οποία έχασε 23 κιλά και τον κατανοούμε απόλυτα.

Δείτε ακόμη: Υποκλιθείτε στον «Joker» του Τοντ Φίλιπς

Joakin phoenix 607

Ανάμεσα σε άλλα πράγματα που μαθαίνουμε για την ταινία είναι πως αντίθετα με τις φήμες ο Τοντ Φίλιπς και οι παραγωγοί δεν είχαν ποτέ κανέναν άλλο στο μυαλό τους για τον πρωταγωνιστικό ρόλο και σίγουρα όχι τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο. «Η ταινία γράφτηκε για τον Χοακίν» ξεκαθαρίζει ο Τοντ Φίλιπς και λέει ότι χρειάστηκε τρεις μήνες συναντήσεων και συζητήσεων με τον πρωταγωνιστή του για να του πει τελικά το ναι «αν και ποτέ δεν παίρνεις ένα ναι από τον Χοακίν. Αυτό που παίρνεις είναι μια ακόμη σειρά από ερωτήσεις».

Joakin phoenix 607

Κι αν ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο που συμπρωταγωνιστεί μαζί του στο φιλμ λέει πως το μόνο που είδε στα γυρίσματα ήταν ένας άψογος επαγγελματίας, ο Φίλιπς περιγράφει έναν ηθοποιό του οποίου ο επαγγελματισμός μερικές φορές φέρνει απρόσμενα αποτελέσματα: «Στην μέση μιας σκηνής μπορούμε απλά να σηκωθεί και να φύγει κι ο καημενος ηθοποιός που βρισκόταν απέναντί του να πιστεύει ότι έφταιγε αυτός. Αλλά δεν έφταιγε ποτέ ο άλλος, είχε πάντα να κάνει με εκείνον με το πως δεν ένοιωθε την σκηνή. Θα κάναμε μια παύση μια μικρή βόλτα και θα γυρίζαμε πίσω στο σετ και θα την ξανακάναμε».

Διαβάστε επίσης: Ο Χοακίν Φίνιξ δήλωσε πως κόντεψε να τρελαθεί παίζοντας τον Τζόκερ

Joakin phoenix 607

Κι ο ίδιος ο Φίνιξ λέει πως αυτό που θέλει είναι πια να κάνει ταινίες «που θα με ενθουσιάσουν που θα με εμπνεύσουν και θα με κάνουν να δουλέψω σκληρά. Αν δεν νιώθω ότι σπρώχνω τον εαυτό μου μπροστά, θα βαρεθώ ή ίσως ο κόσμος θα με βαρεθεί. Στην πραγματικότητα δεν είμαι σίγουρος ποιος θα βαρεθεί ποιον πρώτος».

Joakin phoenix 607

Δείτε επίσης: Ο Χοακίν Φινιξ συγκινεί, αναφέροντας τον Ρίβερ Φίνιξ ως τον άνθρωπο που τον έκανε ηθοποιό