Buzz

O Τζ. Τζ. Εϊμπραμς δεν ενδιαφέρεται να σκηνοθετήσει ταινία της DC

στα 10

Σύμφωνα με τον ίδιο θέλει να ασχοληθεί με πρωτότυπες ιδέες για τον επόμενο καιρό, και η αλήθεια είναι πως δεν τον παρεξηγούμε για την απόφασή του αυτή.

O Τζ. Τζ. Εϊμπραμς δεν ενδιαφέρεται να σκηνοθετήσει ταινία της DC

Το φθινόπωρο του 2019 ο Τζ. Τζ. Εϊμπραμς είχε απορρίψει μια συμφωνία μαμούθ, 500 εκατομμυρίων δολαρίων, με το Apple TV+ υπογράφοντας μια συμφωνία με την WarnerMedia για τα μισά μόλις λεφτά, 250 εκατομμύρια δολάρια, για να γράψει, να κάνει την παραγωγή και να σκηνοθετήσει διάφορα πρότζεκτς για το στούντιο. Τότε ο Εϊμπραμς είχε δικαιολογήσει την απόφασή του λέγοντας πως επέλεξε την Warner γιατί το δικό του στούντιο (το Bad Robot) θα μπορούσε να ασχοληθεί με αρκετά από τα σενάρια της DC που βρίσκονται ακόμα στο ράφι, όπως τα «Justice League Dark», «Constantine» και άλλα.

Τότε αρκετοί πίστευαν πως ο Εϊμπραμς ίσως σκηνοθετήσει και κάποιες από τις ταινίες της DC, αλλά από ότι φαίνεται ο ίδιος δεν έχει ενδιαφέρον για κάτι τέτοιο, αν και έχει ανακοινωθεί πως στη νέα εκδοχή του «Superman» θα αναλάβει μόνο την παραγωγή. Σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο Collider, προωθώντας τη σειρά «Lisey’s Story» του Apple TV+ στην οποία είναι και πάλι παραγωγός, δήλωσε πως δεν έχει σκοπό να σκηνοθετήσει οποιοδήποτε remake/reboot για τον επόμενο καιρό.

Διαβάστε ακόμα: Lisey's Story: Ο Στίβεν Κινγκ δηλώνει ευθαρσώς ότι αυτή είναι η καλύτερη δουλειά της καριέρας του

abrams 607

«Γνωρίζω πως το Χόλιγουντ είναι ένα μέρος που κάποτε οι άνθρωποι θα εμπνέονταν από κάτι που θα έβλεπαν, μια παλιά ταινία, σειρά, σόου ή οτιδήποτε και θα σκέφτονταν ‘Ορίστε η δικιά μου απάντηση σε αυτό. Ορίστε η δική μου εκδοχή.’ Ως κάποιος που ξεκίνησε να γράφει για την τηλεόραση και να λέει αυθεντικές ιστορίες στο σινεμά και την τηλεόραση μου λείπει αρκετά όλο αυτό. Τα ελάχιστα πράγματα στα οποία δουλεύω τώρα, ως σεναριογράφος, είναι πρωτότυπες ιδέες. Νιώθω πως, ως σκηνοθέτης, θα ήθελα πολύ τα επόμενά μου έργα να είναι πράγματα τα οποία δεν προϋπήρχαν απαραίτητα.»

Αν αναλογιστούμε πως από τις έξι ταινίες τις οποίες έχει σκηνοθετήσει ο Εϊμπραμς, μόνο η πρώτη του, το «Super 8», ήταν βασισμένη σε πρωτότυπη ιδέα, ενώ οι επόμενες του ταινίες ήταν μέσα σε κάποιο franchise, από το «Star Trek» μέχρι και το «Star Wars». Οπότε καταλαβαίνουμε απόλυτα τον λόγο που θέλει να απέχει από όλα αυτά.