Buzz

Ο Τζιμ Κάρεϊ υπερασπίζεται την Κάθι Γκρίφιν: «είναι στη φύση της κωμωδίας να ξεπερνά τα όρια»

στα 10

Η ίδια μπορεί να δήλωσε μεταμέλεια, οι φίλοι της μπορεί να την πρόδωσαν, έρχεται ο Τζιμ Κάρεϊ όμως να την υπερασπιστεί.

Ο Τζιμ Κάρεϊ υπερασπίζεται την Κάθι Γκρίφιν: «είναι στη φύση της κωμωδίας να ξεπερνά τα όρια»

Δεν ήταν μια καλή εβδομάδα για την Κάθι Γκρίφιν. Μία σατιρική της ιδέα η φωτογράφηση με το κομμένο αιματοβαμμένο κεφάλι του Ντόναλντ Τραμπ έγινε η αφορμή για έντονες διαμαρτυρίες από κάθε πιθανή πλευρά.

Φίλοι της βιάστηκαν να την αποκαθηλώσουν (ο Αντερσον Κούπερ του CNN δήλωσε «αηδιασμένος» με τη φωτογράφηση), ενώ οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησαν... την κεφαλή της επί πίνακι. Πράγματι, μπορεί η ίδια η Γκρίφιν να απολογήθηκε με μήνυμά της στο twitter για την άστοχη κίνησή της («Δεν ήταν αστείο. Το κατάλαβα. Ικετεύω για τη συγγνώμη σας, το παρατράβηξα. Εκανα ένα λάθος και ήμουν λάθος») όμως παρόλα αυτά το CNN την απέλυσε, όπως επίσης έχασε και τη δουλειά της ως παρουσιάστρια της Live γιορτής της νεοϋορκέζικης πρωτοχρονιάτικης φιέστα (την οποία παραδοσιακά συμπαρουσίαζε με τον Αντερσον Κούπερ).

Griffin 607 1

Griffin 607 2

Φυσικά πρώτα ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στην Γκρίφιν, αλλά ο #covfefe Πρόεδρος, που μόλις είχε ανακοινώσει την απόσυρση της Αμερικής από την παγκόσμια περιβαντολλογική συνθήκη του Παρισιού, πήρε την απάντηση που του άξιζε:

Griffin 607 3

Griffin 607 4

Ανάμεσα σε όλο αυτό το χαμό, ένας κωμικός που έχει πολλές φορές καταδικαστεί στο παρελθόν για το ακραίο χιούμορ του, ο Τζιμ Κάρεϊ, υπερασπίστηκε ψύχραιμα και δημόσια την Κάθι Γκρίφιν.

Mιλώντας χθες στο Entertainment Tonight, για να προμοτάρει την πρεμιέρα του «I’m Dying Up Here» στο Showtime, o 55χρονος κωμικός εξήγησε γιατί δεν τον πρόσβαλε καθόλου η ακραία σάτιρα της Γκρίφιν.

Griffin 607 5

«Νομίζω ότι η φύση της κωμωδίας είναι να ξεπερνά τα όρια. Η δουλειά κάθε κωμικού είναι να ξεπερνά συνεχώς τα όρια - γιατί αυτά τα όρια δεν είναι πραγματικά. Αν το σκεφτεί κανείς, στον ίδιο προβολέα στέκεται κι ο Ντόναλντ Τραμπ και κάνει πολύ σοβαρότερα εγκλήματα. Εμείς είμαστε απλά η τελευταία γραμμή άμυνας. Πράγματι, οι κωμικοί μοιάζει να έχουν την ύστατη αληθινή φωνή σε όλο αυτό το πανηγύρι....»

«Κι εγώ ονειρεύτηκα τις προάλλες ότι βρισκόμουν σε ένα γήπεδο κι έπαιζα γκολφ με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ηταν δίπλα μου και εγώ κρατούσα το ατσάλινο μπαστούνι μου. Τον κοιτούσα και σκεφτόμουν τις επιλογές μου όταν ξύπνησα. Είναι από τις φορές που εύχεσαι να μπορούσες να πέσεις ξανά για ύπνο και να πιάσεις το όνειρο από εκεί που το άφησες...»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τζιμ Κάρεϊ έχει μιλήσει τόσο ανοιχτά και προκλητικά κατά κάποιας πολιτικής προσωπικότητας. Τον θυμάστε να δείχνει το δάχτυλο στις αποφάσεις του GOP για την οπλοκατοχή και στον τρόπο που το Fox News κάλυπτε την υπόθεση;

Αυτή η υπόθεση πάντως θα αργήσει να ξεθυμάνει. Ενα λάθος, μία κίνηση υπερβολής, κι ο αμερικανικός πουριτανισμός παίρνει προβάδισμα.

Διαβάστε περισσότερα: